Ющенко поміняє модернізм Кучми на драні гобелени і не піде з капелюхом по людях

П'ятниця, 13 травня 2005, 13:52
Президент України Віктор Ющенко не братиме у народу гроші на реконструкцію своєї резиденції.

Про це він сказав на прес-конференцію у п'ятницю, коментуючи коректність пропозиції голови ДУС Ігоря Тарасюка взяти кошти на реконструкцію резиденції президента у бізнесменів.

Що стосується резиденції, то за словами Ющенка, це "питання сьогодні на розгляді".

"Я вам відверто скажу, що було б набагато краще, якби Маріїнський комплекс був відтворений у тому масштабі, як він був задуманий. І приміщення мінохорони здоров'я були включені до комплексу на Парковій алеї. І треба подумати про його пристосування до первинної функції, щоб сконцентрувати на одному п'ятачку три державні інститути – апарат президента, Верховну Раду і Кабмін", - зазначив Ющенко.

Ще одною версією переміщення Ющенко назвав перенесення держсекретаріату в приміщення МЗС.

При цьому він пообіцяв, що "жодну копійку, яка потрібна для цих робіт, я з із шляпою не буду ходить і просить по нації".

"Я думаю, що ви зрозумієте, що мені не завжди тепло в тому кабінеті, де я зараз сиджу", - зазначив президент.

Він також розповів про жалюгідний стан Маріїнського палацу.

"Можливо, одну з конференцій ми проведемо в приміщеннях Маріїнського палацу, щоб ви мали розуміння, що таке Маріїнський палац. Починаючи з того, чому через чорний хід відбуваються всі заходи, чому національні пам'ятники забуті, і можуть бути втрачені через зсуви", - сказав президент.

За його словами, тема Маріїнського палацу - окрема тема. Фінансування його реконструкції закладене в бюджет ще при минулій владі. Є 60-80 мільйонів, виділених для капітального ремонту і, я думаю, керівництво ДУС через конкурс вестиме його чинним порядком", - зазначив президент.

"Там жодного квадратного метра не працює, бо там гадюшники такі, що нічого не можна поставити. Крім вішалки і туалету на першому поверсі, нічого немає. Клуби з якимись битими фужерами і раковинами, які, мені здається, роками не працюють. Я хочу, щоб це працювало на державу", - сказав Ющенко.

При цьому він згадав досвід інших держав.

"Коли я приїжджаю до мого друга Вацлава Клауса або до Вацлава Гавела і йдеш по адміністрації президента, жодної речі молодшої 200 років там немає. Щоб всяк входящий сюди розумів, що чехи-словаки така древня нація, що гобелени драні висять по 500 років. Дощана підлога, картини не сучасного модернізму, як вся адміністрація президента вивішена, а картини класики, баталії, де українці перемагають своїх ворогів, коли вони були", - поділився думками президент.

"Щоб розуміли, що нашій нації не 14 років", - додав Ющенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування