Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче бути по один бік барикад з журналістами

П'ятниця, 13 травня 2005, 14:10
Президент Віктор Ющенко закликає журналістів разом працювати на національні інтереси.

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю в Українському домі.

"Я пригадую дні боротьби за демократію, коли кожен платив свою ціну, я ніколи не забуду тих почуттів, коли журналісти сформували свій демократичний список, який починався з того, що вони більше не будуть нести брехні людям", - сказав Ющенко.

За його словами, "одне тавро, яке було на чолі України, це те, що багато років ця нація не мала свободи слова, а наповнювалася міфами і байками, що не давало людині ухвалити оптимальні рішення, які базуються на об'єктивній інформації".

"Давайте зрозуміємо, який хрест кладеться на владу, на журналістику, коли ми говоримо про національні інтереси. Я дійсно хочу, щоб журналіст був патріотом України, бо по-іншому його професіоналізм працюватиме так, як він працював до цього у деяких засобах масової інформації", - наголосив Ющенко.

Президент зазначив, що йому як людині соромно, що "владу називали кримінальною", а про країну казали, що у ній 50% економіки у тіні. "Цього не знає ні Грузія, ні напіввоєнна Молдова. Хіба це не сором?", - додав він.

"Це той сором, який нам треба винести з хати. Чи нас не принижує, що у нас нема верховенства права і закону. Куди треба йти, в який суд, щоб захистити своє право. Як прокоментувати, що 30 суддів зробили, що до бюджету не доплачено 10 мільярдів гривень", - запитав президент.

Ющенко наголосив, що якщо "ми не будемо об'єднані національними ідеалами, якщо ми не створимо клімату, де влада і журналісти по одну сторону барикад, нам буде тяжко будувати завтрашній день".

Він закликав журналістів разом зрозуміти державну політику, "що ми хочемо зробити для України".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування