Ющенко збирається викупляти заводи і обленерго

П'ятниця, 13 травня 2005, 14:14
Президент Віктор Ющенко заявляє, що уряд може викупити частину акцій у приватних підприємств для створення вертикально інтегрованих держкомпаній.

"Коли в Україні формується ряд проектів, вертикально інтегрованих енергетичних систем, нафтова компанія – у нас відбуваються переговори з різними сторонами щодо концентрації акцій певних підприємств", - сказав Ющенко на прес-конференції.

За його словами, це треба, "щоб у нас була проведена чітка нафтова, енергетична і інша політика".

Ющенко також пояснив, що тут ідеться не про 29 підприємств, які будуть виставлені на дооцінку і повторну приватизацію, про що говорилося раніше.

"Це в контексті програми підприємств в тій чи іншій галузі, де, я не виключаю, що держава може викупити частину акцій", - сказав він.

Ющенко сказав, що мова іде "про концентрацію в одному місці акцій, які, як бісер, розпорошені у 7-8 місцях". "Якщо розсипані по 7-8 структурам акції, вони не працюють на чітку послідовну державну політику в галузі"

Водночас Ющенко додав, що тут "не стоїть питання про нагальну політику".

Загалом же питання, на яке Ющенко дав таку несподівану відповідь, стосувалося повернення у держвласність Лисичанського нафтопереробного заводу, про що заявляв глава "Нафтогазу" Івченко, і Нікопольського феросплавного заводу, про що заявляла прем'єр Тимошенко.

Однак протягом цієї відповіді Ющенко не торкнувся жодного з підприємств, позицію щодо яких його просили прокоментувати.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування