Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз сумнівається у здоровому глузді Ющенка?

П'ятниця, 13 травня 2005, 15:30
Олександр Мороз вважає неприпустимими розмови про те, щоб розглянути зміни до Конституції на референдумі, і зробить усе, щоб цього не сталося.

Про це він заявив під час зустрічі з викладачами та студентами Київського гуманітарного інституту, повідомляє прес-служба СПУ у п'ятницю.

"Це виходить за межі здорового глузду. З цього приводу безліч дискусій у парламенті. До того ж, референдумом хотів змінити Конституцію і попередній президент. Нащо він це робив і що з того трапилось, - відомо. Нащо повторювати сумнівні кроки?", наголосив Мороз.

"Сенс політичної реформи зводиться до того, що в Україні повинна запроваджуватися європейська модель управління", сказав він.

Мороз відзначив перші 100 днів нової влади як "соціально зорієнтовані" і заявив, що у президента є всі підстави оцінювати діяльність Кабміну, в якому також працюють соціалісти, позитивно. "Я вважаю, що уряд заслуговує на підтримку, і з такою оцінкою можна погодитися".

Разом з цим Мороз зауважив, що у влади є недоліки. "І причиною цих недоліків є те, що досі не вдалося відділити бізнес від влади, - переконаний він. - Це шкодить організації державного управління, адже у чиновника завжди є спокуса використати державний важіль, щоб забезпечити свій бізнес, що в кінці кінців приводить до корупції".

Він також підкреслив загострення ситуація на нафтовому ринку.

"Щодо врегулювання цін на нафту, то в цьому питанні треба найперше налагоджувати зв'язки з Росією. Різкий скачок курсу валют трапився одночасно з тимчасовим врегулюванням питання на ціни на нафтопродукти, - сказав Мороз. – Схоже, це пов'язані речі."

Мороз також розкритикував не зовсім виважені кроки уряду щодо зміцнення курсу гривні, політики формування цін на продукти харчування, та відмови від спрощеного оподаткування малого та середнього бізнесу. На його думку, це потрібно робити послідовно, диференційовано, залежно від того, хто яким обсягом капіталу володіє, які має обсяги реалізації.

"Такі дії влади можуть дрібний бізнес зробити зовсім тіньовим", зазначив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування