Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗАТРИМАНО ЕКС-ГУБЕРНАТОРА ЗАКАРПАТТЯ РІЗАКА

Субота, 14 травня 2005, 12:19
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтвердив факт затримання в Ужгороді колишнього голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака.

Про це глава МВС заявив в ефірі телеканалу "1+1" вночі у суботу, передає Інтерфакс.

"Ця інформація перевірена, він дійсно затриманий на вулиці Ужгороду. Він проходить фігурантом у справі доведення до самогубства ректора місцевого університету, і, згідно з рішенням прокуратури, наші підрозділи затримали його в Закарпатській області", - сказав міністр.

"Справа розслідуватиметься, не пізніше ніж через 72 години суд визначить можливість його подальшого затримання: або рішення про відпущення під підписку про невиїзд, або інший варіант", - відзначив Луценко.

Як повідомила прес-секретар народного депутата Нестора Шуфрича Ольга Буяновська, Різака затримали 13 травня о 20.00 під час вечірньої прогулянки, яку йому прописали лікарі після інфаркту.

"Власне це була спроба затримати і направити його до СІЗО з підозрою у доведенні до самогубства колишнього ректора Ужгородського університету Сливки", - сказала вона.

Разом з тим, за словами Буяновської, у п'ятницю ввечері Різака у тяжкому стані доставлено до Ужгородської міської лікарні у супроводі посиленого загону "Беркута", який його охороняє.

Вона повідомила, що група депутатів з фракції СДПУ(о) - Михайло Добкін, Нестор Шуфрич, Ігор Шурма - зараз знаходяться в лікарні, де лежить Різак, спілкуються з адвокатом.

Луценко також прокоментував повернення з Росії колишнього глави Центрвиборчкому Сергія Ківалова та його допит в УБОЗ Одеської області.

За словами міністра, "з паном Ківаловим було проведено бесіду, він є свідком в одній з кримінальних справ, яку порушено за фактом незаконного відчуження земель Одеської юридичної академії, яку він очолює".

"Як бачите, це зовсім не страшно дати свідчення в якій-небудь справі, це навіть почесно. Ступінь відповідальності посадовців цієї академії незабаром визначить слідство, тому я запрошую решту тих панів, які терміново виїхали до Росії формувати такий собі невеликий уряд, повернутися, дати свідчення і відчути, що це полегшує душу", - відзначив Луценко.

Інтерфакс


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:14
Цього року темп зростання міжнародної торгівлі має подвоїтися: хто буде основним рушієм
18:05
Франція звинуватила Росію у залякуванні після виклику свого посла
18:01
На Донеччині судитимуть жінку, яка на тиждень лишила трьох дітей без нагляду: молодший син згорів живцем
17:59
фотоНа Харківщині сапери випробовують машину механізованого розмінування 
17:58
Brave1 у 12 разів збільшить гранти на військові розробки: як працює головний техно-кластер української армії
17:53
Україну на інвестиційному саміті SelectUSA у США в червні представлятимуть 15 стартапів
17:36
Глава МЗС Італії проти використання зброї, яку надсилає країна, для ударів по РФ 
17:33
Тариф на електрику для населення може зрости вже цьогоріч – Держенергонагляд
17:30
Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу
17:14
відеоНа Одещині знищили морську міну
Усі новини...
Реклама: