Ющенко використає весь арсенал, якщо регіони не виконають його вказівок за три дні

Субота, 14 травня 2005, 13:12
Президент України Віктор Ющенко закликає голів обласних і районних державних адміністрацій, мерів українських міст вести публічну діяльність і бути відкритими для українських громадян.

Про це він заявив, виступаючи на Всеукраїнській конференції "Порядність, прозорість, професіоналізм: чи готова місцева влада жити в Європі?", що проходить у суботу в Києві.

"Ведіть публічну діяльність, публікуйте свої бюджети, обнародуйте свої рішення, закликайте людей до обговорення того або іншого актуального питання. У людей повинне бути почуття своєї участі в прийнятті суспільних рішень", заявив президент.

Ющенко підкреслив, що, на жаль, на сьогоднішній день місцева влада "не звикла до діалогу".

"Ми не звикли до референдуму, ми не звикли до існування ревізії, яка б говорила про позиції суспільства в тому або іншому питанні. У нас дуже багато бюрократичного чванства, ігнорування елементарних проблем", - зазначив Ющенко.

На його думку, відкритість і публічність діяльності місцевих органів влади могло б значно підсилити "здатність залучення інвестицій, суспільного контролю за ефективним використанням можливостей територій і бюджетних засобів".

"Я закликаю вас: тільки від вас залежить наскільки місцева влада буде ефективною, й тому не давайте жодного спокійного дня чванливому чиновникові", - сказав Ющенко, при цьому відзначивши, що сам щодня отримує близько 16 тис. листів від українських громадян.

"Вони пишуть у Київ, оскільки на місцях не можуть знайти відповіді", - зазначив президент.

Він нагадав, що дав слово, що "кожен лист буде відписано президентом Ющенком".

"Кожен лист буде адресовано або вам, або обласним адміністраціям. Я не буду свої листи адресувати в структури, які потім підуть по шести інших інституціях. Я буду мати пряму переписку з вами. Але якщо мій лист за три дні не буде виконано, друзі, я буду використовувати весь арсенал свого впливу на вас", - підкреслив президент.

Ющенко вважає, що в кожній обласній і районній адміністрації, у кожного мера повинні бути "дні прийому". "Люди повинні відчути, що ви доступні для них", - сказав він.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...