Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко благає регіональних керівників стати "іншими людьми"

Субота, 14 травня 2005, 13:45
Президент Віктор Ющенко заявляє про намір замінити всіх керівників районних адміністрацій, а також провести кадрові зміни в ряді структур, що дискредитували себе при попередній владі.

"Усі до одного керівники районних адміністрацій будуть замінені. Я не залишу жодної фігури - чи мова йде про Київ, про Крим або якусь іншу частину України. Структури, що себе дискредитували, потребують особливо уважного до них відношення в новій кадровій політиці: це податкова адміністрація, де будуть серйозні зміни, це міліція", - відзначив Ющенко.

Виступаючи в суботу в Києві на Всеукраїнській конференції "Порядність, прозорість, професіоналізм: чи готова місцева влада жити в Європі?", Ющенко підкреслив, що "люди, що порушили закон, повинні за це відповідати".

"Українська влада глибоко корумпована. Я не виключаю того, що, прийдучи в цей клімат, нові люди можуть піддатися на цю спокусу. Тому я через два місяці від вас чекаю готових результатів, щоб очистити мозок сьогоднішнього чиновника від корупції", - підкреслив Ющенко.

"Я вас просто застерігаю: не йдіть учорашньою дорогою, якщо ви хочете мати спокій для своїх родин, своїх близьких. Це моя вимога і я прошу до неї прислухатися",-додав він.

Ющенко підкреслив, що бере під свій особистий контроль виконання поставлених задач, закликавши представників органів місцевого самоврядування боротися з корупцією на місцях.

"Я вас закликаю, благаю: вийдіть з цього залу іншими людьми. Хлопці, не гнівите бога, не випробовуйте долю, беріться за роботу, оскільки у ваших руках долі мільйонів людей", - підкреслив він.

Президент також відзначив, що українська держава не тільки гарантує право місцевих громад вирішувати державні справи на місцях, але і дає їм реальну можливість здійснювати ці повноваження.

"Я ніколи не прийму як кредо систему, що у спадщину сьогодні передана нашій владі. Чим більше ми будемо залишатися в цих тенетах, тим швидше буде девальвуватися нинішня влада", - сказав Ющенко, відзначивши, що цього ні в якому разі не можна допустити.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...