Луценко натякнув Ахметову на відповідальність

Субота, 14 травня 2005, 13:50
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко назвав серед резонансних справ попередньої влади розслідування справи компанії "Леман комодітіс", яка безпосередньо асоціюється з Ринатом Ахметовим.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" в суботу.

За словами Луценка, "Леман комодітіс" здійснював псевдопроект, завдавши шкоди на 50 млн. "Я вважаю це серйозним резонансом. У Донецьку повинні знати, що ця фірма не є недоторканною. Я не обвинувачую пана Ахметова особисто, бо не вважаю, що він підписував платіжки сам. Але ця структура відповідатиме так само, як і всі інші", - зазначив він.

Луценко також зауважив, що якщо структури "Приватбанку", які займаються діяльністю в гірничорудній галузі, у графі "кілограми" записували "тонни", вони теж відповідатимуть.

На питання щодо колишнього виконавчого директора проянуковичівського "Російського клубу" Максима Курочкіна, на якого заведено три кримінальні справи щодо фінансових махінацій на території України, Луценко розповів, що усі справи щодо нього знаходяться в прокуратурі.

"Але зв'язки його з колишнім керівництвом МВС аж до першої особи нам відомі. В оперативній інформації, одержуваній нами, прізвища Гусарова, Міленіна, інші імена з вищого керівництва МВС у цьому контексті звучать", - повідомив Луценко.

Він зазначив, що поки не може стверджувати, "що вони займалися злочинною діяльністю, зловживали службовими повноваженнями, але такі підозри у нас існують, справу розслідують і відповідну оцінку буде дано".

Він також розповів, що Курочкін охоронявся "Титаном". "Усього я налічив сім чоловік, які ходили на допити до слідчих, перебуваючи під охороною нашого ж "Титану".

Абсурдна ситуація. Було проведено серйозні зміни в керівництві Служби держохорони і фактично залишено державну охорону виключно державних діячів", - розповів міністр.

На питання щодо призначення заступником губернатора Одеської області Миколи Бондаренка, який мав декілька судимостей, Луценко відповів:

"У даному випадку я б пояснив це недосвідченістю служб. Бо під час призначення заступника губернатора області довідку щодо нього готували в тій-таки області. А виявилося, що він — житель іншої".

Луценко розповів, що надсилав у Раду нацбезпеки кілька листів із попередженнями щодо кандидатів на високі посади у виконавчій владі, які або є фігурантами оперативно-пошукових справ, або мають судимість. "Кандидатури, щодо яких я мав зауваження, були відхилені", - зазначив він.

Він також додав, що "покровительством у цьому плані ніхто не займається, проте визнав, що помилки є.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...