Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість українців підтримують ідею перегляду підсумків приватизації

Субота, 14 травня 2005, 15:13
71,3% українців підтримують ідею перегляду підсумків приватизації найбільших державних підприємств. Тільки 10,9% опитаних вважають, що "потрібно залишити все як є і оголосити амністію тіньових капіталів".

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським інститутом соціології на замовлення впливового щотижневика "Дзеркало тижня". Дії влади за 100 днів оцінювали 2024 респондентів.

Найбільше прихильників перегляду приватизації живе в Центрі (81,2%) і на Заході (79,5%) України.

На Сході країни тільки 53,4% українців підтримують ідею реприватизації (18,6% готові погодитися з підсумками проведених тендерів, 28,1% не змогли відповісти на поставлене запитання).

У південних областях проживає 69,5% прихильників перегляду підсумків приватизації.

Як повідомив раніше перший віце-прем'єр-міністр Анатолій Кінах, кабінет міністрів сформував остаточний варіант переліку з 29 підприємств, законність приватизації яких буде перевірятися.

Він відзначив, що у четвер остаточний варіант переліку проблемних підприємств переданий на розгляд керівництва держави.

Президент Ющенко у п'ятницю заявив, що уряд України в цьому питанні "буде йти правовим публічним шляхом - повторним конкурсом приватизації, де буде заявлена конкурсна процедура, відкрита процедура, де буде встановлена конкурсна ціна".

Він не виключив, що можливий викуп і попередніми власниками. У той же час він підкреслив, що влада не збирається забирати підприємства, що були приватизовані з порушеннями.

"Я з першого дня говорив, що ні я, ні моя команда не ставлять метою націоналізацію або реприватизацію якого-небудь об'єкта власності... У бюджеті України жодної копійки на реприватизацію не передбачено. Ні однієї копійки, якщо проаналізувати бюджет, такої немає. Значить націоналізацією і реприватизацією моя команда не займається", - додав Ющенко.

"Українська правда"

Ющенко не віддасть Криворіжсталь державі, але ще має подумати

Ющенко буде розглядати 29 "сумнівно" приватизованих підприємств


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування