Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Татари поки без землі, бо Порошенко бачить порушення у "Динамо"

Субота, 14 травня 2005, 16:11
Секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко закликає голів міських і сільських рад Криму в десятиденний термін розглянути введення мораторію на продаж земель в Криму.

З такою ініціативою він виступив на засіданні спеціальній комісії в Сімферополі.

Порошенко назвав землевідвід у Криму найгіршим в Україні: "Анатолій Сергійович (Матвієнко), під вашим носом на територіях Алупкінського парку-заповідника розпочато бурхливе будівництво якимось товариством рибалок-любителів. Перевірки пройшли, результату жодного", - сказав Порошенко, звертаючись до нового голови ради міністрів Криму.

Він також закликав заступника міністра внутрішніх справ Геннадія Москаля, щоб міністерство вивчило, "чому у нас такі привілеї рибалкам-любителям - будувати в заповіднику приватні хороми".

"У нас продаються території, де розташовані пам’ятники архітектури і могили солдатів… Це не питання Ялти чи Алушти окремо? Це питання національного багатства", - зазначив він.

Серед прикладів розбазарювання земель, Порошенко назвав купівлю санаторію "Форос" компанією "Аеросвіт", коли 5-6 гектарів було куплено за 22 мільйони, тобто 3 300 гривень за сотку. "А таких цін ви не знайдете ні в Києві, ні під Києвом", - зазначив він.

Порошенко також зауважив, що за останні три роки кількість профспілкових санаторіїв в Криму скоротилася на три четверті. "6,2 гектари у санаторії імені Баранова (Симеїз) віддано на 49 років футбольному клубу "Динамо".

"Скільки там тих футболістів було? А жодного. Є інші "футболісти", які там відпочивають", - зазначив він.

Говорячи про мораторій на розподіл землі, Порошенко сказав, що не робитиме з нього винятків "ні для слов'ян, ні для татар".

Такою була відповідь секретаря РНБО на пропозицію лідера Меджлісу Мустафи Джемельова зробити виняток для кримських татар, "які і без того 61 рік мали мораторій на землю".

В той же час Порошенко запевнив, що мораторій триватиме короткий термін, до завершення роботи комісії, і кожен українець, росіянин і татарин без проблем отримає свої 6 соток.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...