Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майже половина українців не відчула покращення ситуації від дій Тимошенко

Субота, 14 травня 2005, 16:17
Більшість громадян України продовжує підтримувати президента Віктора Ющенка та прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, але діяльність членів їхньої команди оцінюють менш оптимістично.

Про це свідчать дані опитування, проведеного на замовлення "Дзеркала тижня" Київським міжнародним інститутом соціології. Опитування проводилося по всій Україні, у ньому взяли участь 2024 респонденти.

Так в цілому по Україні діяльність прем'єр-міністра Юлії Тимошенко 55,3% громадян оцінюють в основному позитивно; 25,9% – почасти позитивно, почасти негативно; 16,5% - негативно; 2,3% не відповіли.

В той же час попри те, що 55% підприємців та малого бізнесу висловлюються на підтримку ініціатив Віктора Ющенка, лише 33% з них відчувають позитивний вплив конкретних урядових рішень на стан їхнього бізнесу, натомість 48% вважають, що умови для бізнесу не змінилися.

До того ж, 48,7% опитаних не відчули поки що поліпшення добробуту в результаті дій уряду Тимошенко, 22,9% відчули деяке поліпшення і лише 3,7% відчули значне поліпшення.

Загалом досить велика різниця існує між оцінкою діяльності президента, прем'єр-міністра й оцінкою діяльності членів їхньої команди.

Так найбільше знайомі з діяльністю першого віце-прем'єра Анатолія Кінаха, позитивно її оцінюють 52,3% громадян.

З діяльністю секретаря РНБО Петра Порошенка знайомі 70% опитаних, причому позитивно її оцінює трохи більш як чверть опитаних. Однак практично стільки ж людей ставляться до його роботи негативно.

Діяльність міністра внутрішніх справ Юрія Луценка позитивно оцінює трохи менше половина опитаних. При цьому трохи менше половини підтримують "зачищення" криміногенних регіонів, мета якого — приборкати вуличну злочинність. 36% оптимістично підтримують його ініціативу заповнення працівниками міліції і членами їхніх сімей декларації про доходи.

Дії міністра фінансів Віктора Пинзеника позитивно оцінюють 27%, негативно – 17,5%. Лише 21% опитаних вважає, що має достатнє уявлення про те, чим займається міністр економіки Сергій Терьохін.

Позитивно оцінюють діяльність міністра культури і туризму Оксани Білозір трохи більше ніж чверть опитаних, а віце-прем'єра з гуманітарних питань Миколи Томенка - 47,4%.

Попри скандал навколо вищої освіти, 14,5% опитаних оцінюють роботу міністра юстиції Романа Зварича як позитивну. Майже стільки ж — 12% — як негативну.

Роботу віце-прем'єра з адміністративної реформи Романа Безсмертного позитивно оцінюють 13%, негативно — майже 8%.

Майже 30% вважають, що достатньо інформовані про те, чим займається міністр транспорту та зв'язку Євген Червоненко. 12,3 відсотка опитаних підтримують його дії; 7,4% ставляться до здійснюваних ним кроків негативно.

Діяльність міністра закордонних справ Бориса Тарасюка оцінюють позитивно майже 15%, негативно — майже 5%. У його здатність змінити ситуацію на краще вірять майже 13%, у нездатність — 4,5%.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування