Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третина українців не знають, як оцінити роботу Ющенка-президента

Субота, 14 травня 2005, 16:57
Більше 50% позитивно оцінили діяльність Віктора Ющенка на посту президента за 100 днів влади. Негативно оцінку дали 16,2%, а 30,5% не змогли визначитись з остаточною відповіддю.

Про це свідчить соціологічне дослідження, замовлене редакцією Дзеркала тижня і проведене Київським міжнародним інститутом соціології у всіх регіонах України, у якому взяли участь 2024 респонденти.

Кількість респондентів, які схиляються до негативної оцінки діяльності Ющенка, є більшою на Сході (34,1%) і Півдні (20,1%) країни.

45,1% опитуваних вважає необхідним втручання Ющенка в розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. 41% дотримується протилежної думки, причому географічно думки розподіляються відносно рівно.

Експерти пояснюють це тим, що у справі Гонгадзе не проглядається "полювання на відьом" з конкретного регіону, зазначається в статті.

Півкраїни (50,5%) проти президентського втручання у процес реприватизації "Криворіжсталі". "За" виступили 34,4 % опитуваних.

На питання, чи має Ющенко втручатися в розслідування справи голови Донецької облради Колесникова, відповіді жителів Сходу і Заходу були рівномірними, як позитивні так і негативні. Проти виступили 44,4 % опитаних , за – 37,9%.

50,4% респондентів не підтримують ідею втручання президента в конфлікт між власниками клубу "Динамо" Київ. Досить велика кількість тих, хто не визначився – 20,2%. За висловились 29,4 %.

В той же час, на питання, чи має президент втручатися у розслідування генпрокуратурою України господарської діяльності театрів, 47 % відповіли "ні". Прихильники втручання складають 29,1%, а тих, кому важко відповісти, – 23,8%.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування