Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрича, який розважає Різака після інфаркту, будуть виганяти. Сам Різак сяде на 7 років?

Субота, 14 травня 2005, 17:09
У справі екс-губернатора Закарпаття Івана Різака з'явилися нові докази, що призвело до його затримання і порушення справи за ще однією статтею.

Як сказав "Українській правді" прокурор Закарпаття Юрій Бенс, "з'явилися додаткові докази", і прокуратура, крім статті 120 – доведення до самогубства, порушила справу також за частиною 3 статті 365 – зловживання службовим становищем.

За словами прокурора, оскільки злочин потягнув за собою тяжкі наслідки – самогубство – а також може загрожувати від 7 до 12 років тюрми, було рішення про затримання Різака.

Бенс не навів подробиць, пославшись на таємницю слідства. "Дії Різака пов'язані з незаконними вказівками, які призвели до суїциду", - сказав лише прокурор.

Як повідомлялося, колишній губернатор Закарпаття Різак був затриманий у п'ятницю ввечері за обвинуваченням у доведенні до самогубства ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки.

На питання, чому раніше Різак був відпущений, Бенс сказав, що зараз були отримані нові докази, відбулася судова психолого-психіатрична експертиза по матеріалам справи і допити.

Прокурор також сказав, що Різака доставлено до лікарні під конвоєм, біля палати виставлено охорону, але разом з ним у приміщенні перебувають депутати-однопартійці з СДПУ(о) Нестор Шуфрич і Михайло Добкін.

"Вони, безумовно, заважають. І, думаю, будемо просити їх залишити приміщення", - сказав Бенс.

"Лікарі кажуть, що слідчі дії з Різаком проводити неможливо, але водночас там сидять у палаті двоє депутатів, які його розважають", - додав Бенс.

За його словами, щодо стану здоров'я Різака у понеділок відбудеться консиліум. "Його стан стабільний, нормальний", - сказав Бенс, але спростував інформацію СДПУ(о) про те, що в екс-губернатора був інфаркт.

Прокурор області також спростував заяви члена СДПУ(о) Добкіна про те, що Різак був затриманий за наказом секретаря Радбезу Петра Порошенка.

"Це просто смішно. Це навіть допустити неможливо! Чи є підстави для затримання, визначає слідчий, і ні я, ні генпрокурор не можуть дати йому вказівку", - сказав Бенс.

"Коли тільки когось затримують із їхніх соратників, лідери СДПУ(о) відразу починають говорить про репресії", - сказав прокурор.

Водночас СДПУ(о) у суботу виступила із заявою протесту, що "нова влада в черговий раз продемонструвала, що розглядає правоохоронні органи суто як слухняне знаряддя у боротьбі з політичними опонентами та всіма, хто має сумніви щодо її "чесності і прозорості".

"Іван Різак став жертвою брудної політичної помсти, організаторів якої слід шукати у високих київських кабінетах. Переслідувачі Різака не зупинились і перед тим, що стан його здоров'я, внаслідок нещодавно перенесеного інфаркту, лишається дуже нелегким", - сказано в заяві.

***

У суботу ввечері перший заступник голови СДПУ(о) Нестор Шуфрич поширив окрему заяву зі спростуванням твердження прокурора області Бенса, що у Різака не було інфаркту.

"Іван Михайлович Різак, на жаль, переніс інфаркт у 10-х числах лютого 2005 року під час першого незаконного затримання у ізоляторі тимчасового утримання", - стверджує Шуфрич.

"Інфаркт стався у наслідок загострення гіпертонічної хвороби, на яку Різак хворіє з 1996 року. Ті, хто давали вказівку його затримувати, не могли не знати цього, адже це загально відомий на Закарпатті факт. Крім того, Іван Різак хворіє на цукровий діабет", - додав Шуфрич.

За його словами, "це все чітко відображено у виписці з історії хвороби № 365, наданої Закарпатським обласним кардіологічним диспансером Ужгорода".

"Українська правда"

Читайте також:

Різака відвезли на "швидкій". Шуфрич охороняє його палату

ЗАТРИМАНО ЕКС-ГУБЕРНАТОРА ЗАКАРПАТТЯ РІЗАКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування