Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безсмертний назвав Литвина "політиком старої генерації"

Субота, 14 травня 2005, 17:14
Віце-прем'єр Роман Безсмертний не згоден зі спікером Верховної Ради Володимиром Литвином, що парламент не ухвалить запропонований ним проект адмінреформи, і вважає, що справа лише в її роз'ясненні.

"Сьогодні вся наша робота щодо адміністративно-територіальної реформи – це в першу чергу роз'яснення її суті і мети для всіх: від простого селянина до народного депутата", - цитує Безсмертного його прес-секретар Тетяна Мокріді у суботу.

Безсмертний також повідомив, що уряд вже розпочав обговорення відповідного законопроекту в регіонах.

"Це – не просто дискусія, це в першу чергу робота над текстом та його вдосконалення. Ми активно співпрацюємо з профільним комітетом Верховної Ради у цьому питанні. Кінцевий варіант законопроекту після регіонального фільтру та розгляду на Кабміні буде направлений до парламенту", - додав він.

Також віце-прем'єр зазначив, що "уряд знайде аргументи для переконання депутатського корпусу".

Крім того, він сказав, що "з будь-якого питання законотворення у Литвина може бути особиста думка, але парламент ухвалить рішення, яке вважатиме правильним".

"Такий демократичний підхід в широкому обговоренні законопроекту – незвичний для політиків старої генерації. І саме вони потребують додаткових роз'яснень щодо адміністративно-територіальної реформи. Тому вже найближчим часом урядова команда активізує свої дії щодо співпраці з Верховною Радою", сказав Безсмертний.

Він також вважає, що "не може бути парламентських проблем або урядових, є спільні проблеми і спільна робота".

В суботу в ході поїздки до Хмельницької області Литвин заявив, що на сьогодні в українському парламенті немає потенціалу для підтримки законопроекту про проведення адміністративно-територіальної реформи.

"Я вважаю, що я непогано знаю настрої в парламенті", - цитує спікера Інтерфакс-Україна.

Підкресливши необхідність проведення адміністративно-територіальної реформи, Литвин відзначив разом з тим, що нинішні методи її проведення є невідповідними. На його думку, спочатку необхідно "навести лад", окреслити бачення реформи і надалі реалізовувати його при її проведенні.

"Я не хотів би, щоб ми в черговий раз дивували суспільство і підсилювали невіру до здатності влади діяти консолідовано, не дивлячись на ті розбіжності, які сьогодні існують серед політиків і політичних сил", - додав Литвин.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування