Порошенко вчить, як робити новини, і радий, що Добкін та Шуфрич згадують про нього

Субота, 14 травня 2005, 18:25
Петро Порошенко заперечує свою причетність до затримання закарпатського губернатора Іван Різака.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді", коментуючи висловлювання члена СДПУ(О) Михайла Добкіна, який заявив, що команду на затримання Різака давав Порошенко.

"По-перше, вважаю за потрібне відзначити, що ставлячи інформацію на сайт, мали можливість перевірити її в офіційних джерелах. Безумовно, що законодавство України не дає можливості президентові, держсекретарю та секретарю РНБО впливати на слідчого", заявив Порошенко.

Стосовно власне заяви члена СДПУ(О), Порошенко відзначив, що йому приємно, що такі, як Шуфрич і Добкін намагаються його критикувати.

При цьому він згадав висловлювання Тимошенко, яка колись сказала - "коли мене припинять критикувати Медведчук і СДПУ(О), це означатиме, що я продалася".

Порошенко також зазначив, що заява Добкіна – це "артпідготовка до того, щоб прикрити свої порушення законодавства по багатомільйонних угодах фірми "Актив", під час яких його команда укрила від сплати податків стоні мільйонів".

Порошенко також додав, що "фактично під дах СДПУ(О) Добкін заповз, щоб прикритися" від переслідування по цих справах.

На питання, чи доводилося йому колись особисто перетинатися з Різаком, секретар РНБО відповів: "Ні, ніколи…Ну хіба що він теж був депутатом".

Раніше прокурор Закарпаття Юрій Бенс області спростував заяви члена СДПУ(о) Добкіна наказ секретаря Радбезу Петра Порошенка.

"Це просто смішно. Це навіть допустити неможливо! Чи є підстави для затримання, визначає слідчий, і ні я, ні генпрокурор не можуть дати йому вказівку", - сказав Бенс.

Зараз у справі екс-губернатора Закарпаття Івана Різака з'явилися нові докази, що призвело до його затримання і порушення справи за ще однією статтею.

Крім ст. 120 – доведення до самогубства, прокуратура порушила справу за ч. 3 ст. 365 – зловживання службовим становищем.

Українська правда

Читайте також

ЗАТРИМАНО ЕКС-ГУБЕРНАТОРА ЗАКАРПАТТЯ РІЗАКА

Різака відвезли на "швидкій". Шуфрич охороняє його палату

Шуфрича, який розважає Різака, будуть виганяти. Різак сяде на 7 років?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування