Ющенко думає, що євроінтеграції заважає Радянський Союз

Неділя, 15 травня 2005, 18:27
Президент Віктор Ющенко вважає, що основною проблемою в євроінтеграційних процесах України є недостатня інформованість українського населення.

"Найбільше чого не вистачає Україні по євроінтеграції - це інформації і знань, економічних, торговельних, речей які стосуються міграції товарів, робочої сили, послуг", - заявив Ющенко на спільній прес-конференції президентів України і Литви у Вільнюсі в неділю.

За його словами, така проблема стояла перед усіма країнами, що йшли шляхом євроінтеграції в ЄС, тому Україна повинна скористатися їхнім досвідом, оскільки "якщо діяти самостійно для подолання цієї проблеми, буде витрачено занадто багато часу".

Ющенко нагадав, що досвід Радянського союзу говорить про те, що раніше "проводилася широка дезінформація" для того, щоб викривити розуміння європейського співтовариства".

"Така ж проблема існувала раніше й в Україні", - сказав він.

Президент у черговий раз підкреслив, що Україна є європейською нацією. "Без України Європа буде некомплектною, "тому ми говоримо про план дій, що повинен привести нас до процесу переговорів щодо членства України в ЄС", - відзначив Ющенко.

Він також нагадав, що Україна вже переклала близько 350 законів, які за останні 5 років приймала Польща для адаптації свого законодавства до європейського. "Тепер Україна разом з ЄС шукає свою "коротку стежину", що допомогла б Україні перебороти шлях євроінтеграції якомога швидше", - заявив український президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування