Секретар РНБО хоче арешту прибутків Ахметова та Пінчука

Понеділок, 16 травня 2005, 09:57
Прибуток металургійного заводу "Криворіжсталь" має бути арештований у судовому порядку, заявив в неділю ввечері в ефірі телеканалу "1+1" секретар Ради національної безпеки та оборони України Петро Порошенко.

"Я цілком поділяю тривогу влади, що прибуток під час судової тяганини може піти в кишені сумнівним власникам. Тому, безумовно, повинне бути винесене судове рішення, і на прибуток повинний бути накладений арешт, і доля цього прибутку має бути визначена тільки після рішення суду", - сказав Порошенко.

Секретар Радбезу підтвердив, що на даний час складений список з 29 підприємств, до законності приватизації яких у влади є питання. При цьому Порошенко відзначив, що підтримує прагнення прем'єр-міністра Юлії Тимошенко "вказати ці 29 підприємств, щоб власники підприємств і інвестори чітко знали, що цих підприємств не сотні".

Однак, на думку глави Радбезу, оголошувати "чорний список" підприємств було б помилковим, оскільки "це є оголошенням позиції влади, що може бути сприйнято як інструмент тиску на суд".

"Суддя має ухвалити абсолютно неангажоване рішення, і держава є таким же суб'єктом цивільно-правових відносин, як і будь-який власник або інший громадянин", - відзначив Порошенко.

"Привселюдно висувати претензії без судових рішень, без матеріалів слідства, розслідування - це не відповідає критеріям правової держави", - відзначив він.

"Саме тому, незважаючи на очевидність фактів по "Криворіжсталі", чекають, коли буде прийняте апеляційне рішення, коли воно набуде законної сили, коли реєстр (акціонерів) буде переданий, і тільки після цього там буде наведений порядок", - підкреслив секретар Радбезу.

Він також повідомив, що Радбез має намір внести до парламенту проект закону, у якому будуть чітко визначені критерії сумнівності приватизації промислових об'єктів.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування