Луценко завів ще одну справу на підприємство Ахметова

Понеділок, 16 травня 2005, 13:20
Порушено кримінальну справу стосовно посадових осіб ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" (ПГЗК, Кривій Ріг Дніпропетровської обл.), повідомляє в понеділок департамент зв'язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

Вони, зловживаючи службовим становищем, підробили документи про нібито поставлену продукцію (60 тис. тонн металопрокату) однієї з "офшорних" фірм. На підставі цього з держбюджету було незаконно отримано 2,8 млн. грн.. у вигляді відшкодування податку на додану вартість.

Кримінальна справа порушена по частині 2 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

ВАТ "Південний ГЗК" є одним з основних виробників залізорудної сировини в Україні - концентрату й агломерату. Підприємство контролює група "Приват".

Відповідно до інформації Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР), за станом на 1 лютого 2005 року у власності трьох кіпрських компаній - "Стреттонвей трейдерз енд консалтанс ЛТД", AcretrendHoldingsLtd і "Мінт дата холдингз ЛТД" - знаходиться по 22,17% акцій ВАТ, ТОВ "Металотехніка" (Дніпропетровськ) володіє 25,78%.

При цьому в номінального власника - ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз" (Київ) - знаходиться 68,09%-ний пакет акцій ВАТ.

Інтерфакс-Україна

Південний ГЗК вважається підконтрольним структурам, близьким до Рината Ахметова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування