Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Винних у фальсифікації справи Александрова засудили до 10 років

Понеділок, 16 травня 2005, 13:25
До 10 років ув'язнення засудили обвинувачуваних у фальсифікації документів справи про вбивство Ігоря Александрова колишніх працівників органів МВС Дроздова та Тамбовцева.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Судове слідство закінчилося 12 травня 2005 року. Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав, що колишні працівники УМВС України у Донецькій області Тамбовцев та Дроздов, будучи працівниками міліції, підшукали особу, а саме водія приватного таксі, схожого з прикметами, які вказував Юрій Вередюк.

Шляхом підкупу та погроз вони примусили водія дати слідчому завідомо неправдиві показання, які доводили, що саме Вередюк вбив журналіста Александрова.

"У судових дебатах державний обвинувач – прокурор міста Артемівська Микола Хаустов запропонував суду визнати Тамбовцева та Дроздова винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 166 КК України (перевищення влади або службових повноважень) та призначити кожному покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки, а також позбавити кожного спеціального звання", - йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

На початку жовтня 2001 року Генпрокуратура заявила, що розкрила вбивство Александрова й знайшла його вбивцю - Юрія Вередюка. У травні 2002 року суд його виправдав, вважаючи провину не доведеною. 19 липня Вередюк помер, за висновками лікарів, від серцевої недостатності.

Директор ТРК "ТОР" (місто Слов'янськ Донецької області) Александров помер 7 липня 2001 року у лікарні після того, як невідомі жорстоко побили його біля входу в телекомпанію.

ІМІ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...