Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко працює обігрівачем. І проти, коли її хочуть з'їсти з ножем і виделкою

Понеділок, 16 травня 2005, 14:46
Прем'єр Юлія Тимошенко обіцяє випромінювати тепло, щоб покращити відносини з Росією.

"Україна має справжнє прагнення зробити стосунки з Росією теплими, партнерськими, але рівноправними", - сказала Тимошенко на прес-конфернції в понеділок.

За її словами, "від України іде тільки теплота". "Теплота, яка надходить постійним потоком, може кригу розтопити. Але це питання часу", - додала Тимошенко.

Як відомо, раніше на цій же прес-конференції Тимошенко звинуватила російські нафтові компанії у спробах помститися за перемогу Ющенка і заробити надприбутки.

Вона також сказала, що "російській владі зовсім не обов'язково брати нову українську владу ножем і виделкою".

Як доказ своїх слів про бажання покращити відносини з Росією Тимошенко сказала, що міністр економіки Сергій Терьохін парафував "майже всі" угоди в рамках Єдиного економічного простору на нещодавній зустрічі в Астані.

Присутній на прес-конференції Терьохін сказав, що він на цих переговорах "запропонував: давайте, хлопці, торгувати без вилучень і обмежень".

Терьохін додав, що в рамках ЄЕП він пропонує спростити проходження кордону, влаштування на роботу, підвищити права мігрантів.

"Давайте починати з простих людських кроків, давайте не робити Нові Васюки, де в переліку кроків у рамках ЄЕП пишуть про створення єдиної валюти, єдиного бюджету. Можливо, колись це буде, але давайте почнемо з простих кроків", - сказав Терьохін і додав, що такої ж позиції дотримується "і моя прем'єр-міністр".

Терьохін сказав, що у рамках ЄЕП Білорусія і Казахстан орієнтуються на Росію. "Якщо потрібно, ми готові ці питання вирішувати у двосторонньому форматі з Росією, але краще було б це робити разом і з цими двома іншими державами", - додав Терьохін.

***

Під час прес-конференції Тимошенко висловила оптимізм у питанні вступу до Світової організації торгівлі.

"Підписано майже всі двосторонні протоколи, а ті, що залишилися, будуть підписані найближчим часом", - сказала Тимошенко.

Як відомо, про можливий провал наміру України стати членом СОТ в 2005 році заявив у суботу віце-прем'єр Олег Рибачук.

"Українська правда"

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ПОБУДУЄ ЗАВОД В ОДЕСІ, щоб Росія більше не вказувала Україні її місце

Рибачук говорить, що є ризик провалу одного із пріоритетів Ющенка-2005


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування