Мельниченко знає, як хочуть вбити Кучму

Понеділок, 16 травня 2005, 15:01
Колишній народний депутат Олександр Єльяшкевич заявляє, що спікер Верховної Ради Володимир Литвин підштовхнув екс-президента Кучму на фізичне знищення журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив у програмі російського журналіста Андрія Караулова "Момент істини" на ТВЦ, повідомляє телеканал НТН.

Єльяшкевич назвав Литвина ключовою фігурою у цій справі. Крім того, за його словами, Литвин досі блокує хід цієї справи. А генпрокурор Святослав Піскун був поставлений ще Кучмою з однією метою – знищити докази їхніх злочинів.

"Володимир Литвин, який є головою парламенту, блокує це. І посилається на те, що це Віктор Ющенко просить його цього не робити", - зазначив він.

За словами Єльяшкевича, на плівках Мельниченка є й записи розмов з нинішнім президентом Віктором Ющенком, проте, як зазначив Єльяшкевич, президенту нічого боятися – адже він поводився "гідно".

В той же час сам майор Мельниченко, який також брав участь у передачі, заявив, що не має наміру оприлюднювати записи в повному обсязі, а лише те, що стосується Кучми.

За його словами, його метою є "покарати винних". Водночас він заявив, що існує реальна загроза життю Леоніда Кучми. Більше того, йому навіть відома схема знищення екс-президента.

Також колишній офіцер служби безпеки заявив про вплив російського олігарха, який отримав статус політичного біженця, Бориса Березовського на українських політиків.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News