Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє бензин по 3 грн 20 коп. Якщо депутати пустять свіже повітря

Понеділок, 16 травня 2005, 15:25
Прем'єр Юлія Тимошенко прогнозує ціни на бензин 3 гривні 20 копійок за літр А-95 у травні та наступні місяці, якщо парламент зніме мито з імпорту бензину.

Як сказала Тимошенко на прес-конференції в понеділок, якщо буде скасовано мито, таку ціну можна буде утримати навіть без встановлення граничних розмірів на рівні 3,2 гривні за літр А-95, який існує зараз.

За словами Тимошенко, у ситуації "картельної змови російських компаній у нас залишається тільки одне – швидка диверсифікація (поставок бензину)".

"Потрібно запустити свіже повітря імпорту, яке зараз закрите податками. Щоб довезти дизпаливо і бензин з інших країн залізницею (...), дуже високі затрати. Тарифи залізничних перевезень за кордоном в 5-6 разів вище, ніж в Україні", - сказала вона.

"Щоб збалансувати ціни, ми пропонуємо законопроект, який (з імпорту бензину) знімає мито і всі податки, окрім ПДВ", - додала Тимошенко.

За словами Тимошенко, якщо імпортувати бензин з нинішніми ставками, то А-95 коштуватиме 4 гривні.

Тимошенко закликала депутатів підтримати зняття мита: "Я переговорила майже з усіма лідерами фракцій і бачу, що є підтримка".

На питання, що опозиціонери збираються блокувати Верховну Раду, через, як вони кажуть, репресії, Тимошенко сказала:

"Я завжди заздрю російським парламентарям. Вони влаштовують бої в своєму середовищі, поки не з'являється обставина, яка несе загрозу Росії в цілому. Ці голосування будуть тестом на здатність Верховної Ради в критичні моменти думати про свій народ".

За словами Тимошенко, після ухвалення закону і підписання контрактів через три тижні уже почнеться постачання такого бензину з-за кордону.

Водночас Тимошенко сказала, що цей імпорт бензину "не повинен подавляти національного виробника".

"Навіть якщо вони так поводяться (очевидно, маються на увазі українські заводи "Лукойлу" і ТНК), ми їх все одно любимо, бо вони дають робочі місця і дають розвиток виробництва", - сказала Тимошенко.

Вона також повідомила про намір компанії "Укрнафта" оголосити тендер на будівництво нових заправок.

"Будівництво заправок займає два – максимум три місяці. Ми почнемо будувати мережу заправок. Але все це потрібно було робити 5 років тому, щоб не було цього колосального інструменту тиску на Україну", - додала Тимошенко.

Загалом Тимошенко розраховує, щоб третина нафтопродуктів в Україні буде неросійського походження.

Присутній на прес-конференції міністр ТЕК Іван Плачков повідомив, що укладено контракти додаткової закупівлі 70 тисяч тонн світлих нафтопродуктів з Мозиря (Білорусь) та Прибалтики.

"Два дні дороги – і ми зможемо забезпечити добове споживання світлих нафтопродуктів", - сказав Плачков.

Він також сказав, що уряд "практично визначив", що будувати новий нафтопереробний завод будуть в Одесі, хоча раніше планували в Бродах (Львівська область).

"Українська правда"

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ПОБУДУЄ ЗАВОД В ОДЕСІ, щоб Росія більше не вказувала Україні її місце


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування