ЛИТВИН ПОСВАРИВСЯ З ТИМОШЕНКО і порівняв її підлеглих зі свинями

Понеділок, 16 травня 2005, 16:06
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин просить Кабінет міністрів не перетворювати Верховну Раду на додаток до уряду.

Про це він заявив на початку спільної наради представників уряду і фракцій парламенту у понеділок.

"Я хочу нагадати, що ще вчора ми всі були рівні, а сьогодні чомусь хочемо потоптатися по парламенту", - зазначив Литвин.

Він вказав на те, що відсутня налагодженість співпраці між спорідненими міністерствами і комітетами.

Тимошенко також висловила невдоволення рівнем співпраці між урядом і парламентом і повідомила, що для її покращення делегує туди віце-прем'єра Романа Безсмертного. Як відомо, до того відповідальним за зв'язки з Верховною Радою був призначений Анатолій Кінах.

Тимошенко попросила парламент не затримувати першочергові законопроекти уряду, зокрема, стосовно ситуації з нафтою.

"Я можу сказати, що сьогодні існує бензинова криза. Скоро депутатам буде важко заправлятися. Я чому так кажу, бо поки до депутатів не доходить це (проблема), вони не запрацюють", - сказала Тимошенко.

Вона попросила розглянути у вівторок законопроект про зниження митних тарифів на нафтопродукти. "Я прошу вас перенести розгляд питання на вівторок зранку, бо я знаю, як тільки почнуть розглядати СОТ, то почнеться блокування трибуни".

Натомість спікер Литвин порадив Тимошенко самій домовитись із СДПУ(о), щоб вони "хоч день не блокували парламент".

Також спікер висловив невдоволення підготовкою урядових законопроектів і зазначив, що з дев'ятнадцяти три ще не дійшли до парламенту.

"Якби ми не витрачали час на обробку урядових законопроектів, то вже мали б моркву, буряки й картоплю з Польщі", - сказав Литвин.

Він також порадив уряду звернути увагу на постачання хворим інсуліну ще до того, як парламент розгляне питання про державні монополії.

В цьому контексті спікер зазначив: "А то корита ті ж, тільки свині міняються". Це висловлювання дуже обурило Тимошенко, і вона відзначила, що, звичайно, "деяким свиням дуже хотілось би залишитись біля корита".

Вона також заперечила звинувачення спікера щодо того, що урядовий законопроект міг призвести до засилля закордонної моркви, буряків та картоплі, назвавши це безглуздям, бо лише транспортування цих продуктів обійдеться дорожче, ніж вони самі.

Щоб загладити конфлікт, Литвин попросив не перетворювати депутатів Верховної Ради на свиней, додавши: "нам не вистачає об’єктивності і потрібно пам’ятати, що всі присутні тут "птенці гнізда Кучми", і нам немає чого один на одного кивати".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування