Тимошенко та соратники Януковича згадали, як стояли на колінах перед Піскуном

Понеділок, 16 травня 2005, 17:07
СДПУ(о) блокуватиме роботу парламенту, доки не буде змінено запобіжний захід для екс-губернатора Закарпаття Івана Різака.

Про це заявив заступник глави СДПУ(о) нардеп Володимир Заєць під час спільного засідання представників уряду та фракцій і груп парламенту.

"Ви тут говорите про розгляд нафтового питання, - звернувся Заєць до Тимошенко, - але я не впевнений, що парламент працюватиме і завтра, і післязавтра, і через тиждень".

"Без вирішення проблеми (Різака) роботи не буде, і іншим ми не дамо працювати", - зазначив він.

Заєць відзначив, що фракція не просить закрити кримінальну справу, а "лише змінити запобіжний захід для людини, яка три місяці тому перенесла інфаркт, має гіпертонію та цукровий діабет".

"Ми просимо вас виявити гуманізм та людяність", - звернувся Заєць до Тимошенко.

Натомість прем’єр-міністр сказала, що в неї ця ситуація викликає дежа вю.

"Я згадую, як я стояла на колінах перед генпрокурором (Піскуном), коли мій 70-літній батько лежав у передсмертному стані на лікарняному ліжку, а навколо нього стояли 20 омонівців і дивилися, щоб він не сповз з ліжка і не втік", - сказала вона.

Це одкровення викликало сміх у залі, оскільки там був присутній генпрокурор Святослав Піскун, який в цей час ховав очі.

У свою чергу лідер фракції "Регіонів" Раїса Богатирьова зазначила, що вони теж стояли на колінах перед генпрокурором, але у відповідь було "нуль уваги". Богатирьова казала про зміну запобіжного заходу до голови донецької облради Бориса Колесникова.

Крім "Регіонів України" та СДПУ(о), на увагу генпрокурора також поскаржився лідер групи "Демократична Україна" Ігор Шаров. Він відзначив, що за те, що Піскун зробив з Кіровоградщиною, "він зобов'язаний на ній одружитися".

У свою чергу Святослав Піскун в інтерв’ю журналістам заявив, що міру запобіжного заходу визначає слідчий: "Я можу лише оцінити законність чи незаконність рішення слідчого. Наразі у мене такої оцінки ще немає".

На запитання, чи не є це політичним переслідуванням, Піскун відповів: "Я вже казав і ще раз кажу, моє відомство політикою не займається".

Піскун також заперечив, що Юлія Тимошенко будь-коли стояла перед ним на колінах. "Я не допускаю, щоб жінки стояли на колінах".

Перед цим на засідання генпрокурор запросив представника СДПУ(о) Зайця і інших депутатів прибути в генпрокуратуру, щоб обговорити справу Різака. Він також сказав, що для нього був новиною тяжкий стан здоров'я Різака.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування