Томенко хоче створити ще один телеканал і забрати Палац спорту

Понеділок, 16 травня 2005, 17:11
Віце-прем'єр Микола Томенко пропонує організувати на базі обласних державних телекомпаній ще один загальнонаціональний телеканал.

"Сподіваюсь, буде знайдено механізм, як цим каналам розвиватися, щоб на базі обласних ТРК створити ще один загальнонаціональний канал", - сказав Томенко на прес-конференції керівників уряду в понеділок.

"Я підтримую цю ідею. Суспільству потрібен ще один канал, де б усі регіони могли продемонструвати, що у них відбувається", - додав Томенко.

Він також сказав, що обласні державні телекомпанії зараз "на шляху до суспільного мовлення, щоб на них не було впливу губернаторів, а тільки регіональної громади".

Томенко також висловився за зміни керівництва обласних ТРК, що перебувають у підпорядкуванні Держкомітету з питань телебачення і радіомовлення.

"Якщо конфлікти набудуть кричущий характер, ми внесемо зміни в процедуру погодження і призначення керівників обласних телекомпаній", - сказав Томенко.

Він також сказав, що питання звільнення самого глави Держтелерадіо Івана Чижа знаходиться у компетенції Верховної Ради.

На питання, чи буде повернено з орендної в держвласність Палац спорту, Томенко сказав, що після проведення "Євробачення" законністю функціонування цього об'єкта займеться Генпрокуратура.

"У цьому році Палац спорту працюватиме для спортсменів, а не для виставок", - сказав Томенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування