Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не заважає Луценку працювати, а з авторитетом Рибкою дружив не тільки Бакай

Понеділок, 16 травня 2005, 18:22
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає "політичною" заяву екс-майора держохорони Миколи Мельниченка про те, що голова Верховної Ради Володимир Литвин є організатором справи Гонгадзе і гальмує розкриття цього злочину.

"Думаю, що ця заява більш політичного характеру... Якщо Генеральна прокуратура України буде бачити в ній юридичні наслідки...", - сказав міністр в інтерв'ю журналістам у понеділок.

Разом з тим, він підкреслив, що особисто йому Литвин "ніяким чином не заважає розслідувати резонансні справи".

"Мені особисто пан Литвин не дзвонив по жодній кримінальній справі, ніколи не нав'язував своїх кадрів. Я відчуваю повне співробітництво з парламентом", - додав Луценко.

Відповідаючи на питання про убивство київського бізнесмена Віктора Рибалки ("Рибки") і про зв'язок її з екс-керівником Держуправління справами Ігорем Бакаєм, Луценко сказав, що це одна з версій.

На питання про те, чи існує зв'язок між справою Бакая й убивством бізнесмена, міністр сказав: "Зв'язок Рибки зі справою Бакая - це одна з висунутих версій. Насправді такий тісний зв'язок з дуже багатьма відомими бізнесменами, політиками і спортсменами, тому ця версія далеко не єдина".

За словами міністра, керівник столичної міліції Анатолій Ярема запевняє, що столична міліція докладає максимальних зусиль для розкриття цього убивства.

Луценко підкреслив, що "сьогодні передчасно висувати якісь остаточні версії".

Разом з тим, він сказав: "Версій багато, звичайно, усі вони сходяться до напруги, яка існувала між різними представниками кримінальних структур, у тому числі і їхніх представниками у політикумі. Яка з них спрацює, покаже слідство".

Міністр також повідомив, що прокуратура за матеріалами МВС порушила кримінальну справу за статтею, пов'язаною з економічними злочинами, у якій фігурують колишній глава Рівненської облдержадміністрації Микола Сорока, його заступник, а також начальники управлінь адміністрації.

Відповідаючи на питання про те, чи порушено конкретно кримінальну справу щодо самого екс-глави облдержадміністрації, міністр сказав: "Порушено кримінальну справу, але не по Сороці, а за фактом, і по заступнику Сороки, і по начальнику управління Рівненської області".

Міністр підкреслив, що "у цьому нічого особливого нема, у кожній області стара влада має проблеми з законом, але поки усі вони проходять як свідки".

За словами Луценка, справа знаходиться у провадженні прокуратури за матеріалами МВС. Міністр також додав, що, як тільки буде довершене документування, і будуть проведені необхідні процедури, справа буде мати "серйозну динаміку".

"За економічними злочинами поки не завершиться ревізія, ми не можемо перекваліфікувати справу з порушеної за фактом у справу щодо конкретної посадової особи", - відзначив міністр.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування