Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії розказують, що Червоненка арештували за хабарі

Понеділок, 16 травня 2005, 19:25
Міністр транспорту та зв’язку Євген Червоненко обурений заявами російських політиків та ЗМІ про начебто його затримання при отриманні хабара.

Про це йдеться в заяві прес-служби міністерства, поширеній у ЗМІ.

Йдеться про скандал навколо пропозиції міністрові майже півтора місяці тому хабара у розмірі 3 мільйонів доларів за посаду начальника Одеського порту. Тоді Червоненко заявив в українських ЗМІ про зірвану спільну операцію із працівниками СБУ із затримання осіб, що пропонували хабара.

Водночас депутат російської Держдуми Олексій Митрофанов від ЛДПР заявив на засіданні парламенту, що має докази затримання Червоненка при отриманні хабара і що того відпустили на вимогу Ющенка.

"Шановні депутати, кілька днів тому був затриманий у своєму кабінеті при одержанні хабара в розмірі 3 мільйонів доларів міністр транспорту України Червоненко, але потім за прямою вказівкою Ющенка його випустили, а зняли з посади першого заступника голови СБУ Скибинецького. Відповідна плівка в мене є, я передав її українському каналу "НТН", сподіваюся, вони покажуть", - заявив російський депутат.

У неділю у програмі російського каналу "ТВЦ" депутат ще раз "підтвердив свої наклепи", зазначає прес-служба мінтрансу.

У відповідь міністр транспорту Євген Червоненко заявив, що "ніхто ніякого хабара йому не давав і ніхто його не затримував".

"Це – маячня. Хочу наголосити – ні за одне призначення чи звільнення я не отримав і не отримуватиму хабарів. Ніхто з моєї команди не кине тінь на Помаранчеву революцію і ніхто нас не зупинить в розбудові україно-російських відносин", - зазначив міністр.

"Я впевнений, що це провокації напередодні мого візиту до Москви на широкий самміт міністрів транспорту. А усіх провокаторів чекатиме суд – я подам заяву про захист честі та гідності", - додав він.

Працівники каналу НТН заперечують причетність до цього скандалу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування