Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка застерігають від методів Кучми

Понеділок, 16 травня 2005, 19:46
Українські інтернет-видання висловлюють заклопотаність можливою наступністю новою владою стилю й методів від колишнього режиму екс-президента Леоніда Кучми.

Про це сказано у зверненні видань "Версії", "Главред", "Обком", "ProUA", "Трибуна" й "Українська правда" до президента Віктора Ющенка, оприлюдненому в понеділок.

Мова йде про відсутність будь-якого результату у відповідь на звернення інтернет-видання "Обком" на ім'я президента із приводу незаконного знищення в лютому 2002 року редакції "Обкому".

Тоді співробітники податкової міліції "без усяких на те підстав увірвалися в приміщення "Обкому", вилучили всю комп'ютерну техніку, документи, особисті й робочі матеріали співробітників".

Вилучені речі дотепер не повернуті "Обкому" і його співробітникам. А дії податківців привели до того, що офіційно зареєстроване ЗМІ так ніколи й не відновило своєї роботи в колишньому форматі.

У лютому 2005 року головний редактор "Обкому" Сергій Сухобок направив два звернення на ім'я Ющенка. Одно зі звернень із секретаріату було направлено до судових інстанцій, інше - до прокурорських.

Як сказано в документі, одно звернення на ім'я президента, виявилося переслане для ухвалення рішення в Печерський суд Києва. "Й, природно, суд, не пославшись хоча б для формальності на якийсь пункт КПК, відповів заявнику, що всі дії суду по неприйняттю скарги є законними", - сказано у зверненні.

Друге звернення, перенапрвлено до генпрокуратури, а в підсумку виявилося в прокуратурі Києва. У відповіді прокуратури зазначено, що за фактом втрати матеріалів прокуратурою міста, проводиться службова перевірка. Прокуратура також зобов'язалася інформувати додатково про наслідки перевірки й про результати звернення.

На думку авторів листа, інформація про протиправні дії правоохоронних органів і суду проти "Обкому" і його співробітників, мала стати основою для нового порушення кримінальної справи по викладених фактах.

"Проте, результату по зазначеній "службовій перевірці" прокуратури немає й до цього дня. Такий підсумок (точніше - його повна відсутність) обігу на ім'я президента України ніяк не дивував нас у часи правління Леоніда Кучми, але при нинішній владі ця наступність стилю й методів, успадкована від колишнього режиму, викликає в нас певну заклопотаність", говориться в листі.

У зв'язку із цим інтернет-видання задають президенту два питання: "Чи є в Україні в журналістів реальна можливість захистити свої законні права, попрані при "колишньому режимі"?" а також "чи можливо в нинішній Україні поставити справедливу крапку у "справі "Обкому"?"

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування