Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) і "Регіони" заспокоїли, щоб вони не блокували парламент

Вівторок, 17 травня 2005, 10:23
Фракції СДПУ(о) та "Регіони України" заблокували парламентську трибуну у вівторок перед початком дня уряду.

Як заявив з трибуни парламенту нардеп Володимир Заєць, фракції вимагають розгляду з'ясування ситуації із затриманням правоохоронними органами екс-глави Закарпатської обласної держадміністрації Івана Різака та голови Донецької облради Бориса Колесникова.

Фракції вимагали "внести в порядок дня першим це питання", і в разі "прийняття їх по суті готові включатися у роботу Ради".

Фракції також вимагали проголосувати проект постанови про звернення до генпрокурора щодо зміни запобіжного заходу затриманим. Цю вимогу підтримали представники фракцій СПУ та КПУ.

"Допоки питання не буде розглянуте, буде продовження поведінки, яка мала місце вчора", - сказав Заєць. Як відомо, фракція СДПУ(о) обіцяла блокувати роботу Верховної Ради до зміни запобіжного заходу Різаку.

Водночас проти цього виступили представники "Нашої України". Нардеп Юрій Оробець нагадав про причетність Різака до фальсифікації виборів мера Мукачевого та президентських виборів, у яких брали участь організовані банд-формування. Депутат попросив СДПУ(о) припинити тиснути на генпрокурора.

Верховна Рада не підтримала включення питання про розгляд постанови у порядок денний. Після цього для залагодження конфлікту спікер оголосив перерву до 10:45.

Після перерви депутати повернулись до питання і внесли звернення до генпрокурора у порядок денний, як і законопроект про зменшення митних тарифів на нафту.

Як відомо, у вівторок у парламенті заплановано день уряду з питання вступу до СОТ. Водночас у понеділок прем’єр Юлія Тимошенко просила депутатів розглянути першим питанням у вівторок зниження мита на нафтопродукти, щоб уникнути бензинової кризи.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування