Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПИНЗЕНИК ЗАКЛИКАВ БІЗНЕС ВИЙТИ З ТІНІ Й ПООБІЦЯВ ДОШКУ ПОШАНИ

Вівторок, 17 травня 2005, 13:22
Міністерство фінансів України закликає підприємців припинити боротьбу за відновлення пільг.

Про це сказано у зверненні міністра фінансів України Віктора Пинзеника до підприємців країни.

"Міністерство фінансів України закликає окремих підприємців припинити боротьбу за відновлення пільг, тому що в нинішніх умовах це не боротьба проти влади, а проти тієї більшої частини громадян, які почали одержувати більше, завдяки новому соціальному бюджету", сказано у зверненні.

"Ми закликаємо українських підприємців легалізувати свій бізнес, сплату податків і відмовитися від різноманітних схем відхилення від оподатковування", сказано в документі.

У зверненні відзначається, що відмова від податкових пільг в урядовій політиці покликана зрівняти режим оподатковування й поліпшити інвестиційний клімат.

Крім того, міністр повідомляє, що уряд робить кроки зі створення нової ліберальної системи взаємин бізнесу й влади, а також приступив до розробки й реалізації заходів щодо дерегуляції й стимулювання бізнесу.

"Підприємці починають виходити з тіні. І ми вдячні всім, хто зробив цей крок. Ми вдячні тим, хто лише готується його зробити. І наше особливе звернення до тих, хто ще вагається, живе з вантажем минулих років. Але в минуле повернення не буде. Крок за кроком ми будемо ламати стару систему", відзначається у зверненні Пинзеника.

Він також закликає підприємців повірити у твердість намірів уряду й набратися терпіння. "Ми домагаємося усунення надмірної опіки й регуляторної функції органів влади, що служить живильним середовищем для порушень і перешкодою в підприємницькій діяльності", сказано в документі.

Міністр фінансів визнає, що дотепер підприємці продовжують зіштовхуватися з бюрократизмом, байдужістю, фактами здирництва. Крім того, місяцями тягнуться рішення про відшкодування ПДВ чесним експортерам.

"Ми знаємо ці проблеми, розуміємо їх і будемо партнерами підприємців у їхньому рішенні. Це потрібно всьому суспільству... Є воля президента України, є завдання уряду про рішення системних й окремих наболілих для суспільства, бізнесу питань", сказано у зверненні.

Пинзеник зобов'язується проводити особистий прийом для тих, хто зробить крок назустріч владі. Крім того, за його словами, Мінфін уводить "гарячу лінію" зв'язку для реагування на запити підприємців.

Мінфін також вводить особливі відзнаки для підприємств, які забезпечили найбільший щоквартальний приріст сплати податків. За підсумками кожного кварталу буде складатися рейтинг 10 підприємств-лідерів, який буде оприлюднюватись у звітах про надходження в бюджет і в ЗМІ.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування