Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

277 депутатів просять Піскуна відпустити Різака і Колесникова

Вівторок, 17 травня 2005, 13:40
Верховна Рада ухвалила звернення до генерального прокурора України Святослава Піскуна з пропозицією змінити запобіжний захід щодо голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова і колишнього голови Закарпатської обласної державної адміністрації Івана Різака.

Як передає УНІАН, "за" відповідний проект постанови проголосували 277 народних депутатів із 430. Не голосували фракції "Наша Україна" та УНП.

Необхідність зміни запобіжного заходу автори цієї постанови пояснили погіршенням стану здоров'я Різака і Колесникова і з метою уникнення дестабілізації в суспільстві та забезпечення ефективної роботи Верховної Ради України.

"Подальше безпідставне утримання Колесникова і Різака під вартою може стати причиною блокування роботи Верховної Ради України в умовах загострення економічної кризи в державі", йдеться у пояснювальній записці цього документа.

Як нагадують автори постанови депутати Раїса Богатирьова ("Регіони України") та Володимир Заєць (СДПУ(о)), Колесникова затримано 6 квітня у приміщенні Генпрокуратури.

Колесникова звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого Кримінальним кодексом - "вимагання передачі чужого майна або права на майно службовою особою з використанням службового становища, із погрозою вбивства, що нанесло майновий збиток в особливо великих розмірах".

На сьогодні Колесников продовжує перебувати в слідчому ізоляторі. Стосовно нього проведено всі необхідні слідчі дії. Голова Донецької обласної ради не ухиляється від співробітництва зі слідством.

Суспільної загрози від перебування Колесникова на волі немає, стверджують автори документа, зазначаючи, що беручи до уваги викладене вище, а також незадовільний стан здоров'я Колесникова, потреби у подальшому утриманні його під вартою немає.

Різака затримали 13 травня. Йому пред'явлено обвинувачення за ст.120 КК України – "доведення до самогубства" і за ч.3 ст.365 КК України – "зловживання службовим становищем".

Згідно з рішенням Ужгородського міського суду від 16 травня, Різак залишатиметься під вартою: запобіжним заходом щодо нього обрано арешт.

Читайте також:

Різак після суду повернувся до лікарні

Різака відвезли на "швидкій". Шуфрич охороняє його палату

СУД ПІДТВЕРДИВ АРЕШТ СОРАТНИКА МЕДВЕДЧУКА

Янукович розповів про допит щодо Колесникова


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування