Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бензин повернеться на заправки і не буде дорожчати?

Вівторок, 17 травня 2005, 14:42
Верховна Рада скасувала ввізне мито на високооктанові бензини і дизельне паливо.

За прийняття закону в цілому проголосували 310 народних депутатів, не голосували в повному складі члени фракції Комуністичної партії.

Як повідомив автор відповідного законопроекту Олег Салмін, даний закон пропонує скасувати імпортне мито на імпортні високооктанові бензини і дизельне паливо.

Салмін повідомив, що законом також пропонується повернутися до фіксованих ставок акцизного збору на рівні 60 євро за тонну бензину і 30 євро - за тонну дизпалива.

Депутат повідомив, що з прийняттям цього закону ціна бензину А-95 складе 3,20 грн. за літр.

При цьому парламентарій додав, що текст закону погоджено з усіма без винятку учасниками нафтового ринку.

Як відомо, у понеділок прем'єр-міністр Юлія Тимошенко просила депутатів підтримати цей законопроект, щоб зменшити бензинову кризу в Україні.

Міністр палива й енергетики України Іван Плачков вважає, що сьогоднішнє рішення Верховної Ради - прийняття законопроекту про нові митні тарифи при імпорті нафти - дозволить забезпечити імпорт нафтопродуктів за тими цінами, які установив уряд.

За його словами, уже сьогодні підписані контракти на постачання близько 700 тис. тонн високооктанових світлих нафтопродуктів. Міністр обіцяє, що перші партії надійдуть у найближчі середу-четвер.

Плачков уточнив, що ціни на нафтопродукти залишаються такими, якими їх визначило Мінекономіки. Зокрема, на бензин А-95 - 3,20 грн. за літр, - на А-92 - 2,99 грн. за літр, на А-80 і дизельне паливо - 2,85 за літр.

Міністр вважає, що новий законопроект дасть можливість нафтопереробним заводам "працювати з рентабельністю, що забезпечить завантаження цих заводів".

Якщо виникне якась нестандартна ситуація, то в України буде можливість імпортувати нафтопродукти з-за кордону, ціни на які будуть збалансовані.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування