95-й бензин зник із заправок

Вівторок, 17 травня 2005, 15:54
Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти в Київській, Львівській і Вінницькій областях не перевищують встановлених урядом граничних рівнів, однак практично на всіх АЗС відчувається дефіцит високооктанових бензинів.

За отриманими агентством "Інтерфакс-Україна" даними, на столичних АЗС нафтопродукти реалізуються за новими цінами, уведеними Міністерством економіки з 14 квітня.

У той же час, незважаючи на підвищення цін, відчувається дефіцит бензинів А-95 і А-92, на багатьох АЗС продаж здійснюється за безготівковим розрахунком, а на окремих - бензин не продається. Біля заправок вишикувалися черги.

Вільно придбати усі види нафтопродуктів можна на АЗС під брендом "Укрнафта", однак таких у Києві й області - по чотири станції.

Як повідомляє кореспондент агентства з Дніпропетровська, на міських АЗС відсутній у вільному продажу бензин А-95. На АЗС пропонують придбати бензин цієї якості за талонами, на деяких заправках - за безготівковим розрахунком.

Співробітники АЗС не змогли відповісти, як довго протриває така ситуація, пославшись на вказівки керівництва припинити вільний продаж А-95.

За інформацією агентства, вартість бензину марки А-92 складає 2,99 грн. за літр, на АЗС "ТНК", "ЮКОН", "Юкон-сервіс" і ін. Вартість бензину А-76 складає 2,85 грн. за літр.

На окремих АЗС на окраїні Дніпропетровська припинено продаж бензинів усіх марок.

З Донецька кореспондент агентства повідомляє, що на мережі заправок "Паралель" бензин марки А-80 реалізується за ціною 2,85 грн. за літр, А-92 - 3,20 грн. за літр, Ventus (Литва) - 3,95 грн.,98-Ventus - 4,30 за безготівковим розрахунком, ДТ - 2,85 (безготівковий розрахунок), ДТ-Ventus - 3,95 грн. (роздріб).

У мережі заправок ТНК бензин А-80 пропонувався по 2,85 грн. за літр, ДТ - 2,85 грн. за літр. Інші марки бензинів придбати не можна ні за готівку, ні за безготівковим розрахунком.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" з Вінницької області з посиланням на дані інспекції за цінами, ціна бензину в регіоні не перевищує рівня, установленого Мінекономіки.

"На всіх перевірених заправках ціна бензину не перевищувала запропоновану урядом. Факти продажу бензину "з-під поли" не зафіксовані", - сказав заступник начальника Держінспекції за цінами у Вінницькій області Ігор Галицький.

У той же час бензину А-95 не вистачає. На автозаправках його продають тільки за безготівковим розрахунком, поки ще є А-80 і дизпаливо, залишилося небагато А-98. Всі оператори, крім "Лукойл-Україна", реалізують А-92.

Як повідомляє кореспондент агентства зі Львова, на АЗС бензин марки А-95 продають по 3,2 грн. за літр, при цьому в багатьох випадках тільки за безготівковим розрахунком; А-92 - 2,99 грн. за літр, А-80 і ДП - по 2,85 грн. за літр.

Ціни на А-98 дещо коливаються: на одних АЗС він по 4 грн. за літр, зокрема на АЗС мережі "ОККО", а на заправках мережі WOG - 3,6 грн. за літр.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Галнафтогазу", компанія відчуває дефіцит нафтопродуктів, однак незабаром планує вирішити цю проблему за рахунок імпорту нафтопродуктів з Литви.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування