Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Альфа проб'ється на український мобільний ринок через суд

Вівторок, 17 травня 2005, 16:53
Компанія "Альфа Телеком" звернулася з позовом до Арбітражного суду Москви про визнання недійсним положення статуту "Вимпелкому" про те, що рішення по стратегічно важливих питаннях приймаються тільки при наявності 80% голосів на раді директорів.

Про це у вівторок на прес-конференції в РІА "Новості" заявив член ради директорів "Альфа Телеком" Олексій Резникович.

"Учора ми подали до Арбітражного суду Москви позов про визнання недійсним положення уставу "Вимпелкому", - сказав він.

За словами Резниковича, рішення про покупку "Вимпелкомом" компанії "Українські радіосистеми" (угоду має схвалити рада директорів російського оператора) і вихід на український ринок "є логічним кроком для розвитку бізнес-капіталу".

Резникович нагадав, що наприкінці квітня рішення про покупку компанії "Українські радіосистеми" розглядалося на раді директорів "Вимпелкому". Однак позитивне рішення не було прийнято, тому що не було необхідного 80-процентного кворуму голосів. "Проти проголосували акціонери Telenor й один незалежний директор", - сказав Резникович.

Він відзначив, що небажання компанії Telenor схвалити покупку "Українських радіосистем" обумовлено корпоративними інтересами компанії. "Позиція обумовлена тим, що вони захищають у першу чергу свої корпоративні інтереси, що неправильно", - сказав член ради директорів "Альфа Телекому".

Разом з тим, за словами Резниковича, Telenor залишається стратегічним партнером для "Альфа Телекому", і пріоритетним завданням є об'єднання компанії "Київстар" й "Вимпелкома" на українському ринку мобільного зв'язку.

У цей час 55% акцій "Київстара" знаходяться у компанії Telenor, що і є основною причиною того, що компанія перешкоджає виходу "Вимпелкому" на український ринок.

На думку керуючого директора компанії "Альфа Телекому" Павла Куликова, при виході на український ринок компанія "Вимпелком" займе не менше 20% ринку.

Telenor й "Альфа Телекому" - найбільші акціонери "Вимпелкому", що володіють 26,6% й 32,9% акцій оператора відповідно.

"Вимпелком" наприкінці 2004 року придбав право купити за $200 мільйонів 100% акцій стільникового оператора "Українські радіосистеми" (УРС).

Цю угоду має схвалити рада директорів оператора. "Альфа" підтримує угоду, а Telenor проти, оскільки контролює іншого українського оператора - "Київстар". За статутом стільникового оператора угода може бути схвалена, якщо за неї проголосують 8 з 9 членів ради директорів.

Міноритарний акціонер "Вимпелкому" Віктор Макаренко через суд вимагав від оператора змінити устав, щоб Telenor не міг перешкодити покупці УРС. Темрюкський райсуд Краснодарського краю за позовом Макаренка ухвалив, що рішення про покупку інших компаній має схвалюватися в раді директорів простою більшістю. "Вимпелком" подав касацію, справу було передано до арбітражного суду Москви. 13 травня Макаренко відкликав позови проти "Вимпелкому" з московського арбітражу.

Читайте також:

Приват не може продати WellCom росіянам

"Приват" продасть WellCom росіянам?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...