Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун заявляє, що коли він розпсихувався, Смєшко йому погрожував

Вівторок, 17 травня 2005, 17:00
Генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що за часів президентства Леоніда Кучмі на його адресу надходили погрози від екс-керівника СБУ Ігоря Смєшка.

Про це Піскун розповів у програмі "Закрита зона" на "5 каналі", де він пригадав історію свого звільнення Кучмою з посади генпрокурора.

За словами Піскуна, коли в 2003 році він дізнався, що його збираються звільнити указом Кучми, що є незаконним, він звернувся до спікера парламенту Володимира Литвина.

"Я кажу: Володимир Михайлович, як вони могли мене зняти". Він: "Не може бути!" Тоді я звернувся до Литвина: "Я вас прошу, поїдьте до президента". Литвин каже: "Я зараз поїду". Сідає в машину, їде до президента".

"Приїжджає Литвин від президента і мені телефонує: "Я був у президента, він сказав, що тебе ніхто не знімає". І в цей час, коли я розмовляю з Литвиним, заходить мій помічник і приносить копію указу про моє зняття з посади без юридичних підстав. Просто дикий указ!", - пригадав Піскун.

"Я кажу: "Що це за указ? Це ж дурня! Це дурня!" А помічник каже: "Дурня, але ж підписав Кучма!"

"Я тоді розпсихувався і кажу: "Ну тоді я буду збирати прес-конференцію і буду щось говорити". Раптом роздається дзвінок. Дзвонить мені Смєшко: "Ти не вздумай там дурака валять, бо реакція наша буде дуже швидкою і тихою". І поклав трубку".

Піскун нагадав, що все це відбувалося невдовзі після арешту у справі Гонгадзе начальника наружки Олексія Пукача, і Кучма тоді був з візитом у Латинській Америці.

За словами Піскуна, "прямої реакції" від Кучми тоді не було.

"Президент запитав: що, заарештували генерала? Я кажу: "Так, заарештували". Він питає: "А що таке?" Я кажу: "Підозрюємо його у вбивстві Гонгадзе". Кучма відповів: "Да-да, добре..."

Піскун сказав, що після цього "посадові особи, такі як Білоконь, Смєшко, адміністрація президента зі мною перестали контактувати". "Мені була оголошена анафема!", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування