Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" НА ВИБОРИ ВІДДАЛА ПУСТОВОЙТЕНКУ І КІРПІ 1 МЛН. ГРИВЕНЬ

Вівторок, 17 травня 2005, 18:29
Генпрокуратура у ході розслідування справи за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Міністерства транспорту і зв’язку встановила випадки фінансування політичних партій підприємствами, підпорядкованими йому.

Про це йдеться у повідомленні, переданому прес-службою Генпрокуратури у вівторок.

Як встановлено, під час проведення виборів президента 2004 року посадові особи державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця" та деяких залізниць за клопотанням голови Народно-демократичної партії, голів міських осередків партії "Відродження" надали фінансову допомогу зазначеним партіям на суму близько 1 млн. грн..

Як зазначає прес-служба, такими діями вони порушили статтю закону "Про політичні партії в Україні", якою заборонено фінансування політичних партій державними і комунальними підприємствами.

За даним фактом Генпрокуратура порушила кримінальні справи. Крім цього, Генпрокуратурою до Міністерства юстиції буде направлене подання щодо порушення Народно-демократичною партією і партією "Відродження" закону України "Про політичні партії в Україні.

Лідером НДП є Валерій Пустовойтенко. Лідером партії "Відродження" на той час був колишній міністр транспорту Георгій Кірпа.

Обидві ці партії на виборах президента підтримували Віктора Януковича, який у той час був прем'єр-міністром України.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування