Порошенко: список Кінаха існує, але його не можна оприлюднювати

Вівторок, 17 травня 2005, 20:52
Секретар Ради національної безпеки й оборони України Петро Порошенко не виключає, що список підприємств, приватизованих без конкурентної боротьби або з порушеннями, може бути збільшений.

"Цих підприємств може бути більше. Але мова йде сьогодні не про сотні, не про тисячі, а про двадцять дев'ять підприємств", - сказав Порошенко на прес-конференції у Києві у вівторок після зустрічі з міністром оборони Бельгії Андре Флао.

Відповідаючи на питання журналістів про суперечливі заяви членів уряду й президента щодо існування списку таких підприємств, Порошенко сказав:

"Я глибоко переконаний, що в країні те, що говорить президент - є правда. Цей список існує, однак він не може бути оприлюднений. Список є, я цей список бачив, складений цей список з доручення президента. Задекларовано це було відкрито на засіданні Кабінету міністрів... Але, з мого погляду, його публікувати не можна", - сказав він.

Порошенко додав, що опублікувати список підприємств можна буде тільки у випадку наявних правових підстав, зокрема, рішень судів і наявність судових справ.

Відповідаючи на питання журналістів, що означає наявність цих підприємств у списку, Порошенко сказав: "Це буде означати, що на цих підприємствах будуть проводитися дуже ретельні, педантичні перевірки".

На його думку, держава має проаналізувати правильність приватизації цих підприємств й найближчим часом оголосити правову позицію влади.

Як повідомлялося, за день раніше прем'єр Тимошенко заявила про відсутність урядового списку. Про це також у вівторок заявив міністр економіки Терьохін.

В той же час про існування такого списку раніше говорили, зокрема, перший віце-прем'єр Анатолій Кінах і президент Віктор Ющенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування