Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіса зобов'язали вибачитися перед Григоришиним на УТ-1

Середа, 18 травня 2005, 14:02
Печерський районний суд міста Києва задовольнив позов бізнесмена Костянтина Григоришина до народного депутата Григорія Суркіса про захист честі, достоїнства і ділової репутації і відшкодування моральних збитків.

Про це говориться в рішенні суду від 18 травня 2005 року.

Суд також ухвалив рішення визнати недостовірною інформацію щодо Григоришина, розповсюджену Суркісом у період між 26 лютого і 22 березня 2005 року.

Зокрема, суд вирішив визнати недостовірною інформацію в низці моментів, розповсюджену Суркісом 26 лютого на прес-конференції щодо ситуації, яка склалася навколо ВАТ "Футбольний клуб "Динамо" Київ, а також 16 березня на прес-конференції, присвяченій питанню відставки головного тренера збірної України з футболу.

Крім цього, суд визнав недостовірною інформацію в низці висловлень Суркіса про Григоришине в інтерв'ю, опублікованому 22 березня 2005 року в інтернет-виданні "Українська правда".

Печерський суд також зобов'язав Суркіса спростувати недостовірну інформацію щодо Григоришина, розповсюджену в період з 26 лютого по 22 березня, і вибачитися за власні кошти шляхом передачі повідомлення в ефірі випуску новин телеканалу "Перший національний", у проміжку між 10.00 і 22.00 будь-якого дня тижня, зручного для телеканалу.

Суд також ухвалив рішення стягнути із Суркіса на користь Григоришина моральний збиток у розмірі 50 тис. грн., а також сплачений державний збір у розмірі 2,517 тис. грн.

Як повідомлялося, на початку квітня Григоришин подав у Печерський суд Києва позов до депутата Суркіса про захист честі, достоїнства і ділової репутації.

Григоришин висловив намір пожертвувати кошти, отримані від Суркіса за відшкодування моральних збитків, на користь Київської міської клінічної лікарні номер 10, що займається лікуванням дітей-сиріт і покинутих дітей.

Суркіс украй різко висловлювався про Григоришина у зв'язку з позовом, який компанія "Пасифік Інтернешинл Спорт Клабз Лімітед" подала до його брата Ігоря Суркіса, Валентина Згурського і 7-ми офшорних компаній, і арештом акцій ЗАТ "ФК "Динамо" (Київ).

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування