Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах просить Тимошенко не "переводити стрілки"

Середа, 18 травня 2005, 16:29
Перший віце-прем'єр Анатолій Кінах наголошує, що замість емоційних звинувачень та пошуку "крайніх", для уряду настав час зосередитися на відвертому, чесному діалозі з малим і середнім бізнесом, прийнятті системних, справді державницьких рішень.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі першого віце-прем'єра.

"Замість конструктивних підходів з боку прем’єр-міністра Юлії Тимошенко спостерігаються лише спроби "перевести стрілки" на тих, хто справді переймається проблемами підприємництва, що свідчить лише про її небажання адекватно та об'єктивно оцінити ситуацію, грубо суперечить нормам ділової етики", заявив він.

Як наголошує Кінах, проблемні питання у сфері малого і середнього бізнесу в Україні є такими, що потребують системних, виважених рішень.

"Неприпустимо, коли кризові явища спочатку закладаються в основний фінансовий план країни - державний бюджет, а потім поглиблюються складно прогнозованими рішеннями прем'єр-міністра України та економічного блоку уряду", сказав він.

Саме так, за словами Кінаха, "з санкції Тимошенко законом про держбюджет на 2005 рік без постатейного обговорення, ґрунтовного аналізу та прогнозів, хаотично, з грубим порушенням Бюджетного кодексу було внесено більш як 100 змін до податкового законодавства".

"Це суттєво погіршило умови господарювання суб'єктів економічної діяльності, в першу чергу - представників малого та середнього бізнесу", зазначив він.

Як підкреслив перший віце-прем’єр, Держкомпідприємництва України розробило законопроекти, "які відновлюють та удосконалюють спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, упорядковують контроль та перевірки, знімають наріжні проблеми для суб'єктів малого і середнього бізнесу, які були закладені законом про держбюджет на 2005 рік".

Крім того, за словами віце-прем’єра, "до законодавчого врегулювання зазначених проблем з Державною податковою адміністрацією відпрацьовані запобіжні заходи щодо незастосування санкцій до платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, а спільно з Пенсійним фондом запроваджено мораторій на застосування санкцій до "спрощенців" щодо оплати пенсійних внесків".

На думку Кінаха, це далеко не повний перелік зусиль, які не дають малому бізнесу відійти в тінь або зникнути, покликані захистити його інтереси і права.

Як відомо, у вівторок Юлія Тимошенко висловила невдоволення роботою голови Держкомрегуляторної політики та роботою Кінаха з малим і середнім бізнесом.

УНІАН

Читайте також:

Тимошенко "подякувала" Кінаху і сказала, що в неї вже повна папка

ТИМОШЕНКО НЕ ЗАДОВОЛЕНА КІНАХОМ І ЗВІЛЬНИТЬ ЙОГО ЛЮДИНУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування