Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченку сказали, де голова Гонгадзе. Він обвинувачує Піскуна

Середа, 18 травня 2005, 17:28
Парламентська комісія з розслідування обставин убивства журналіста Георгія Гонгадзе має інформацію про ймовірне місцезнаходження голови журналіста.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу в Києві заявив голова комісії Григорій Омельченко.

"Отримана інформація, і ми маємо досить високі шанси знайти голову Гонгадзе", - сказав він.

Омельченко стверджує, що дана інформація вже передана в Генеральну прокуратуру України і буде перевірена найближчим часом.

Крім того, Омельченко повідомив, що встановлено і знайдено міліцейську машину колишнього начальника департаменту кримінальної розвідки МВС України генерала Олексія Пукача, на якій перевозилося тіло Гонгадзе.

Омельченко уточнив, що безпосередньо убивство було вчинено в Білоцерківському районі Київської області. "Смерть наступила від асфіксії - Георгія задушив Пукач. Убивство було вчинено в Білоцерківському районі Київської області. Голову відітнули перед похованням", - сказав він.

Голова комісії стверджує, що в машині, яка використовувалася для перевезення тіла, виявлені останки людської крові, по якій Генеральна прокуратура вже призначила експертизу.

Після чого буде проведена порівняльна експертиза останків, які дотепер знаходяться в київському морзі, і які відповідно до результатів деяких експертиз належать Гонгадзе, з результатами отриманої експертизи крові, знайденої в машині.

Омельченко також обвинуватив генпрокурора Святослава Піскуна в навмисному затягуванні справи Гонгадзе.

За його словами, імена осіб, які брали особисту участь у викраденні й убивстві Гонгадзе, були відомі Пискунові наприкінці серпня 2003 року, тому що відповідні матеріали Омельченко особисто передав у Генпрокуратуру, однак ці особи були арештовані або оголошені в розшук тільки в нинішньому році.

Омельченко також повідомив, що під час нинішньої президентської виборчої кампанії він посвятив в усі ці матеріали кандидата в президенти Віктора Ющенка. "Дуже скоро і президент повинен буде зробити вибір - або і далі компрометувати Україну таким прокурором, або він відправить його у відставку", - сказав він.

Глава комісії також повідомив, що на засіданні було прийняте рішення заслухати генерального прокурора України Піскуна про хід розслідування кримінальної справи про убивство Гонгадзе. Звіт слідчої комісії в парламенті очікується в червні нинішнього року.

Генпрокуратура поки не коментувала ці заяви депутата.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...