Янукович прокинувся. І хоче звіту, хто фінансував Майдан

Середа, 18 травня 2005, 17:59
Віктор Янукович вимагає від нової влади звіту про джерела фінансування революції на Майдані.

Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою Януковича.

"Нова влада традиційно продовжує називати мене і моїх прихильників "бандитами", а не опозицією. Головним аргументом при цьому залишаються звинувачення у начебто використанні у моїй виборчій кампанії бюджетних коштів", - зазначає екс-кандидат в президенти.

"Припустимо, громадськості вдасться дочекатися розгляду справ за цими звинуваченнями в судах, і саме від них, а не від представників чинної влади почути, наскільки законними чи незаконними були дії тих чи інших представників старої влади. Але тоді логічно було б поставити наступне запитання: а на чиї кошти фінансувалася так звана "помаранчева революція"?", - наголошує Янукович.

Його цікавить, "хто матеріально забезпечував безпрецедентну за своїми масштабами операцію під назвою "майдан".

"Звідки бралася величезна маса готівки на фінансування переїздів десятків, якщо не сотень тисяч людей із Західної України до Києва, їх проживання у наметах, друкування листівок, виготовлення незліченної кількості символіки, забезпечення медіальної підтримки і багато чого іншого?", - запитує Янукович.

"Якщо гроші давали не з-за кордону, що нинішньою владою сором'язливо замовчується, тоді, виходить, ці кошти знайшлися в Україні. В такому випадку, громадськість повинна вимагати від влади повного звіту про вітчизняні джерела фінансування "майдану", в тому числі і готівкою", - додає він.

Янукович припускає, що в цьому випадку йдеться "про мільярди "тіньових" гривень", які були "сховані від державного бюджету: нажиті незаконними фінансовими операціями, контрабандою, ухилянням від сплати податків і так далі".

"Однак, на відміну від нинішньої влади, я кажу "припускаю". Тому що суд і лише суд може визнати того чи іншого підозрюваного винним, або користуючись лексикою нинішніх керівників – "бандитом", - зазначає він.

Янукович сподівається, що його слова будуть почуті "тими, кому не байдуже, що діється в Україні, на чиї кошти до влади прийшла нова "Банкова", і хто з її "спонсорів" вправі очікувати на відповідні компенсації".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування