Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко умовила танкери і обіцяє вночі завезення прибалтійського бензину

Середа, 18 травня 2005, 18:09
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що до появи імпортованих нафтопродуктів для стабілізації ринку бензину залишилися лічені години.

"Сьогодні по всім напрямам пливе, їде, летить необхідна кількість нафтопродуктів в Україну", - сказала Тимошенко після засідання уряду в середу.

"Це сотні тисяч тонн, і потрібно дві-три доби, щоб імпортні нафтопродукти заповнили ринок України. До повного наповнення ринку нафтопродуктів залишилися лічені годин", - додала Тимошенко.

На уточнення Тимошенко сказала, що це "нафтопродукти з Прибалтики, і сьогодні вночі – завтра зранку вони почнуть заходити в Україну і реалізовуватися по всім мережам, які не пов'язані з "ТНК" і "Лукойлом".

За словами Тимошенко, це буде "від 30 до 40 тисяч тонн", а в цілому дефіцит складає до кінця місяця 40-50 тисяч тонн.

Також, за словами Тимошенко, "в Польщі законтрактований такий обсяг завдяки домовленості нашого президента, і ми вдячні йому за це".

"З Чорного моря ті танкери, які пропливали біля території України, вони за домовленістю уряду повертаються до України. Це два танкери, 30 і 27 тисяч тонн бензину А-95 і А-92. Ви розумієте, це вдвічі більше, ніж потрібно, щоб сьогодні закрити проблему", - додала вона.

"До кінця дня будуть підписані контракти з білоруськими заводами, що вдвічі більше ніж потрібно сьогодні Україні, і з Росії також почалася поставка світлих нафтопродуктів", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування