Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Різаку висунули третє обвинувачення

Середа, 18 травня 2005, 18:41
Закарпатська прокуратура висунула екс-губернатору Закарпаття Івану Різаку звинувачення у хабарництві.

Це вже третя стаття обвинувачень колишньому голові Закарпатської обласної державної адміністрації, повідомляє УНІАН.

Як повідомила прес-секретар обласного прокурора Вікторія Роман, заступник прокурора Закарпатської області, розглянувши матеріали, зібрані за заявою громадянина І. про вимагання та одержання хабара Різаком, порушив щодо останнього кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України – "одержання хабара у особливо великому розмірі особою, яка займає особливо відповідальне становище".

За даними прес-служби Закарпатської прокуратури, Різак, перебуваючи на посаді голови ОДА, наприкінці червня минулого року вимагав від колишнього директора одного з підприємств області хабар у особливо великому розмірі.

За хабар колишній керівник краю обіцяв залишити людину на займаній посаді та сприяти у фінансово-господарській діяльності очолюваного ним підприємства. У випадку невиконання цієї вимоги Різак погрожував колишньому директору підприємства звільненням, переслідуванням його і членів його сім'ї та навіть фізичним знищенням.

Реально сприймаючи усі погрози Різака та усвідомлюючи можливість їх реалізації, екс-керівник підприємства передав екс-губернатору суму, яка вимагалася, повідомили у прес-службі прокуратури.

Ведення досудового слідства у цій справі доручено прокурору-криміналісту обласної прокуратури. Окремі слідчі дії доручено проводити працівникам УМВС в Закарпатській області.

Як повідомлялося, Різака було затримано 13 травня. Йому були пред'явлені обвинувачення за ст.120 КК України – "доведення до самогубства" і за ч.3 ст.365 КК України – "зловживання службовим становищем".

16 травня Ужгородського міський суд обрав запобіжним заходом стосовно Різака арешт. 17 травня Верховна Рада ухвалила звернення до генпрокурора Святослава Піскуна з пропозицією змінити запобіжний захід щодо Різака і голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова. Зараз Різак перебуває під вартою в Ужгородській лікарні.

Читайте також:

277 депутатів просять Піскуна відпустити Різака і Колесникова


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...