Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко слухає критику Ющенка, але бачить, що її "підставляють" навмисно

Середа, 18 травня 2005, 19:07
Прем'єр Юлія Тимошенко вітає критику президента на її адресу, але говорить, що Віктору Ющенку навмисно формують негативний образ уряду.

"Критика президента є дуже важливою для уряду і ми завжди до критики президента будемо дослухатися", - сказала Тимошенко на питання, що Ющенко причиною ситуації на ринку бензину назвав дії Кабміну.

Вона заявила, що "ми будемо робити всі наші дії згідно з тим, що доручає президент або критикує уряд".

"Це абсолютно нормальне явище. Президент мусить тримати кермо влади в своїх руках", - сказала Тимошенко.

"Щодо об'єктивності тих чи інших елементів критики, існують люди, які намагаються сформувати трошечки негативне бачення президента відносно уряду", - заявила також Тимошенко.

"Є сьогодні така ситуація і потрібно це чесно визнати. Люди, які формують таке бачення, мають абсолютно політичну мету", - додала вона.

Тимошенко також повідомила, що в четвер має відбутися нарада у Ющенка за участі уряду і нафтопереробників, "в тому числі "ТНК" і Лукойлу".

"Ми дуже боляче пережили ломку і, коли нам хотіли показати, де наше місце. Коли силами двох компаній була створена криза", - сказала Тимошенко.

Але, за її словами, "це призведе до швидкого одужання, бо є відчутна встряска, і ми робимо глибоку систему заходів по диверсифікації нафтопродуктів".

За словами Тимошенко, "при всіх незручностях це було потрібно, щоб зрозуміти, де у нас найглибша проблема".

"Твердо скажу, цей ринок потребує глибокої диверсифікації. Ми мусимо мати 5-8 джерел постачання нафти з річних куточків Землі", - сказала Тимошенко.

Тимошенко також висловилася за створення "вертикально інтегрованої нафтової компанії, яка стане на захист національних інтересів".

"Я думаю, це можна створити на базі "Укрнафти". Я за об'єднання всіх підприємств, які можуть в цьому бути задіяні, від видобутку нафти, переробки і до реалізації нафти в мережі", - сказала Тимошенко.

Тимошенко нагадала, що Мінпаливенерго отримало доручення проводити тендер будівництва тисячі заправок "у самих ключових місцях".

Вона також сказала, що зараз СБУ "детально розбирається, як штучно створювалася ця криза і ким підтримувалася за межами України і всередині України".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування