Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Курс долара знову росте

Середа, 18 травня 2005, 19:10
За останні 2 тижні намітилась тенденція до зростання курсу долара, попри намагання Нацбанку втримати високий курс гривні.

Такі дані оприлюднені відділом аналізу ринків ЛІГАБізнесІнформ , який проводить моніторинг установлюваних вітчизняними банками курсів обміну валют.

Середній курс покупки наявного долара США виріс з 27 квітня (коли він досяг мінімуму на позначці 4,9186 гривень за долар) на 13,2 копійки - до 5,0505.

Таким чином, середній курс покупки наявного долара на сьогодні перевищив його офіційний курс, незмінно з 22 квітня встановлюваний Нацбанком на позначці 5,05 гривень за долар США.

Разом з тим, на міжбанківському валютному ринку України в останні дні спостерігається зворотна тенденція - безготівковий курс долара США знижується.

Економісти вважають, що головними причинами зниження наявного курсу є помітне зміцнення позицій американської валюти на міжнародному ринку і збільшення виплат населенню, через що зріс попит на долар і його ціна в обмінниках.

Окрім цього, на думку заступника голови НБУ Сергія Яременка, ріст курсу долара може бути пов'язаний із ситуацією на ринку нафтопродуктів.

Прогнози депутатів з приводу подальшого розвитку ситуації різняться. Голова комітету фінансів та банківської діяльності Сергій Буряк упевнений, що курс долара не буде більшим, за той, який є зараз.

Тим часом його колега по комітету Дмитро Святаш заявляє, що вже до середини літа курс долара повернеться до позначки 5,3.

"5 канал" , ЛІГАБізнесІнформ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування