Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацрада взялася за канали Пінчука

Середа, 18 травня 2005, 20:22
Національна рада з питань телебачення й радіомовлення в середу винесла попередження "Новому каналу" за порушення законодавства й умов ліцензії.

Як повідомляє в середу прес-служба Нацради, у ході чергового засідання були розглянуті результати планових перевірок ЗАТ "Новий канал" і ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ICTV).

Голова Нацради Віталій Шевченко повідомив, що відповідно до результатів перевірки відзначене порушення "Новим каналом" положення законодавства щодо мови трансляції, порушення умов ліцензії.

Зокрема, невідповідність обсягу вітчизняних програм і програм власного виробництва, відхилення у жанровому напрямку, недостатній обсяг інформаційних, освітніх програм, відсутність культурологічних програм.

Також відзначена демонстрація фільмів без державного посвідчення на право поширення й демонстрації фільмів.

"Новий канал" зобов'язаний привести свою діяльність у відповідність із умовами ліцензії й нормами чинного законодавства.

Щодо ICTV Нацрада ухвалила рішення відправити питання на додаткове вивчення.

Нацрада також вирішила звернутися до Господарського суду Києва з позовом до Національної академії наук щодо зволікання з підписанням договору про оренду приміщень Інституту філософії.

Контрольно-аналітичному, юридичному управлінням і управлінню науково-технічного й частотного розвитку доручено вивчити питання виконання супутниковими каналами вимог закону про захист суспільної моралі

Телеканали ICTV та Новий канал входять до холдингу, яким володіє зять екс-президента Кучми Віктор Пінчук.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування