Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ перевірить банкрутство банку, яке "вішали" на Ющенка

Середа, 18 травня 2005, 20:49
СБУ поновить розслідування справи про злочини, що призвели до банкрутства банку "Україна".

Про це повідомив голова СБУ Олександр Турчинов 18 травня на зустрічі з Віктором Ющенко, повідомляє прес-служба Президента України, інформує сайт президента.

Під час бесіди вони також обговорили реформу СБУ. Президент підтримав концепцію, яка передбачає скорочення проміжних і дублюючих структур служби і посилення ключових департаментів цього відомства.

На думку глави держави та керівника СБУ, реформа сприятиме посиленню ефективності та мобільності роботи цієї силової структури в умовах демократичного і відкритого суспільства.

Під час зустрічі Турчинов доповів президенту щодо ситуації із розкриттям резонансних злочинів, в першу чергу в економічній сфері, поінформував про розслідування кількох справ, пов'язаних із корупцією вищих посадових осіб та контрабандою.

Голова СБУ також надав інформацію про виявлені зловживання у паливно-енергетичному секторі та результати контррозвідувальних заходів.

Турчинов повідомив президенту про рішення поновити розслідування справи про злочини, що призвели до банкрутства банку "Україна"

Президент наголосив, що одним із пріоритетних завдань правоохоронних органів є боротьба з корупцією і він тримає під особистим контролем цю тему.

Як відомо, в 1990-1993 рр. Ющенко був заступником, першим заступником голови правління банку "Україна". Опоненти не раз звинувачували його в причетності до банкрутства банку. Водночас Ющенко заявляв, що він чистий і сам готовий ініціювати перевірку.

Читайте також:

Ющенко заради пам'яті Гетьмана хоче назвати "банду" з Верховної Ради

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...