Заступник Жириновського: заступник Турчинова міг померти як Кравченко через Червоненка

Четвер, 19 травня 2005, 10:59
Заступник голови ЛДПР, депутат Держдуми Росії Олексій Митрофанов наполягає, що має касету, яка підтверджує факт затримання міністра транспорту Євгена Червоненка при отриманні хабара.

Про це він сказав в інтерв’ю "Львівській газеті".

"Але ще раз офіційно заявляю, що касету мені передали певні люди з України, коли виникли проблеми із заступником глави СБУ Олександром Скибинецьким. Вважаю, що, оприлюднивши цю інформацію в Держдумі, врятував йому життя. Мені здається, після історії з Юрієм Кравченком і Георгієм Кірпою він був би наступним "самогубцем", - сказав Митрофанов.

На зауваження, що канал "НТН" заперечує отримання такої касети, депутат відповів, що телекомпанія "НТН" перебуває "в дуже складній ситуації, як відомо, влада планувала відібрати в них ліцензію".

Митрофанов також заявив про готовність виступити в суді, якщо Червоненко подасть позов.

"Мені є що розповісти: як принесли касету і кому я передавав її. Я готовий говорити про це і підтвердити зазначені факти. Можу назвати прізвища тих, хто передавав, хоча впевнений: ці люди скажуть, мовляв, нічого нікому не передавали. Але ж сам факт затримання пана Червоненка є", - сказав він.

Правда, він пошкодував, що не залишив собі копії касети.

Митрофанов також назвав свої дії "благородною справою", а не політичним замовленням.

"Адже було б неправильно, якби сталося непоправне з генералом Скибинецьким, якби він тихо помер на дачі, застрелившись двома пострілами в голову, другий – контрольний. Це було б, природно, самогубство. А операцію із затримання Червоненка за хабар СБУ проводила в день свого професійного свята. І замість нагород і почестей президент Віктор Ющенко відправив їх у відставку. Де ж ідеали помаранчевої революції?", - додав депутат.

Як відомо, 22 березня міністр транспорту заявив у Одесі, що "певні керівники пропонували нам до трьох мільйонів доларів" за місце начальника Одеського порту. Водночас злочинця не вдалося затримати.

Пізніше в інтерв’ю "Українській правді" 25 квітня пан Червоненко заявив, що "було розроблено цілу операцію. Вона зірвалася. Мої слова може підтвердити Турчинов. Трапився витік інформації".

Але сам голова СБУ 12 квітня в інтерв’ю "Українській правді" зазначив, що "якби ми проводили операцію, цю людину затримали б".

Наразі Червоненко звернувся до генпрокуратури з вимогою перевірити інформацію, поширену російським депутатом. Він також збирається подати на російського депутата до суду.

Читайте також:

У Росії розказують, що Червоненка арештували за хабарі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...