Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна може вступити до СОТ у вересні

Четвер, 19 травня 2005, 11:51
Україна може вступити до Світової організації торгівлі вже у вересні 2005 року. Таке припущення зробив гендиректор СОТ Супочай Панітчпакді.

Про це передають "Новості - Україна" з посиланням на прес-службу Мінекономіки країни.

Гендиректор припустив "продовження прогресу після наступної формальної сесії робочої групи, яка відбудеться у вересні". За його словами, "ця зустріч буде вирішальною: якщо все буде в порядку, це може привести до вступу України до СОТ".

У той же час він відзначив, що Україна має "суворо дотримуватися численних правил СОТ". "У деяких сферах торговельні партнери України хотіли би бачити більший прогрес, зокрема, у сфері законодавства й механізмів його здійснення", додав Панітчпакді.

Він вважає, що члени СОТ й українські чиновники повинні обговорити низку питань уже в червні 2005 року. Серед них - різниця в розвитку ринків, поступове зменшення тарифів, субсидій й інші питання.

Він підкреслив, що "умови, на яких країна дістає згоду (на вступ СОТ), більш економічні і юридичні, ніж політичні" і в цих питаннях важлива точність.

"Учасники переговорів, як правило, "технарі" із глибоким розумінням предмета, і процес узгодження може бути кропітким. Однак за умови політичної волі, яка зараз існує по обидва боки, розбіжності можуть бути погоджені", - сказав гендиректор СОТ.

Він додав, що "процес вступу може тривати певний час" і порадив Україні "використати цей час на досягнення необхідних угод щодо вступу".

Панітчпакді підкреслив, що члени СОТ розуміють економічні й політичні труднощі України й надають велику підтримку Віктору Ющенку і його команді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування