Тарасюк заспокоїв азербайджанців, що не привіз їм помаранчевої революції

Четвер, 19 травня 2005, 12:06
Україна не збирається експортувати революцію в інші країни, заявив міністр закордонних справ Борис Тарасюк на прес-конференції в Баку в четвер.

"Україна не є і не буде експортером революції і не виконує ролі месії", - заявив Тарасюк.

Разом з тим, за словами українського міністра, Україна має намір нагадувати своїм партнерам про їхні зобов'язання перед ООН, ОБСЄ, Радою Європи щодо дотримання прав людини й демократії.

Відповідаючи на запитання, чи зустрічався Тарасюк у ході свого візиту в Азербайджан із представниками опозиції, глава МЗС України завив, що таких зустрічей не було через щільний графік.

Разом з тим, він відзначив, що зустріч із опозицією - це нормальний демократичний варіант, і нагадав, що нинішня влада раніше була в опозиції, а колишня влада в Україні в цей час перебуває в опозиції.

При цьому Тарасюк вважає, що конфлікту між владою й народом, який спостерігався в Україні, не існує в Азербайджані. Глава МЗС України також нагадав, що Азербайджан підтримує заяви, у яких засуджуються порушення прав людини у світі.

Тарасюк також заявив, що ГУУАМ змінить назву. "Ми очікуємо, що назва ГУУАМ буде змінена. Робоча назва - Співдружність за демократію й розвиток", - сказав Тарасюк на зустрічі із главою парламенту Азербайджану Муртузом Алєскєровим.

Він підкреслив, що це саме робоча назва.

Тарасюк також відзначив, що очікується найближчим часом відкриття секретаріату ГУУАМ у Києві. При цьому він сказав, що сподівається на активізацію роботи організації.

Як повідомлялося, раніше Узбекистан заявив про вихід з ГУУАМ, що поєднує Грузію, Україну, Азербайджан і Молдову.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...